Advertisement
STIRI — ianuarie 18, 2017 at 5:56 pm

VIDEO: Opel Crossland X – Un aventurier urban cu stil și inteligență

by

Crossland X va fi prezentat în premieră în data de 1 februarie, la Berlin, și face parte din strategia Opel de a lansa 7 modele în 2017, în acest an urmând să debuteze și SUV-ul compact Grandland X.

The new Opel Crossland X

Momentan, Opel România oferă doar două modele SUV/crossover: Mokka și Mokka X. Și, de fapt, sunt același model, cel cu X în coadă reprezentând versiunea actualizată. Versiune Country Tourer a lui Insignia nu poate fi inclusă în rândul SUV-urilor, deși versatilitatea sa este de luat în seamă. Iar în țări precum Germania mai sunt oferite micile Karl Rocks și Adam Rocks, care nu sunt SUV-uri, ci doar variante cu look mai aventurier ale citadinelor. Din aceste motive, Opel avea mare nevoie de extinderea gamei de SUV-uri, fiindcă acestea au devenit pentru fiecare constructor auto un procent crucial din cifra vânzări. Totodată, constructorul ne reamintește că „segmentul B, al autovehiculelor CUV/SUV, înregistrează o dezvoltare de excepție, cu cifre ale vânzărilor care au crescut de cinci ori din 2010”.
În acest context intră în scenă Opel Crossland X, un SUV care combină farmecul elementelor estetice preluate de la Mokka X și micul Adam, pentru a se impune în fața unei concurențe care ia fețe foarte variate. Opel descrie modelul Crossland X drept un Crossover Utility Vehicle (CUV). Mai exact este al doilea membru al familiei Opel X din segmentul B. Crossland X are 4.212 mm lungime, ceea ce îl face cu 7 cm mai scurt decât Mokka X și cu 16 cm față de noul Opel Astra. Totodată, spre deosebire de Mokka X care poate fi echipat și cu tracțiune integrală, Crossland X are tracțiune pe puntea frontală. Astfel, are un caracter urban mai pronunțat și nu riscă să afecteze vânzările lui Mokka X.
Opel a pus un accent important și pe utilitatea și versatilitatea noului model. Scaunele spate pot fi rabatate fracționat 60/40 și pot fi deplasate în spate cu până la 150 de milimetri. De asemenea, pot fi glisate spre față, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 de litri. Scaunele din spate pot fi și rabatate complet, rezultând astfel un volum de încărcare de 1.255 de litri.
Confortul șoferului și pasagerului din dreapta sa este asigurat de scaunele ergonomice cu certificare AGR (Aktion Gesunder Rücken). De altfel, Opel Crossland X etalează o listă de dotări foarte convingătoare.
Conectivitatea este la un nivel ridicat. Acesta dispune de un ecran tactil color de până la 8 inch montat în centrul planșei de bord, iar sistemul infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto și poate include Radio R 4.0 IntelliLink și Navi 5.0 IntelliLink. La acestea se adaugă încărcarea smartphone-urilor prin inducție, hotspot-ul de internet WiFi și serviciul Opel OnStar.

Opel Crossland X este foarte evoluat și în materie de siguranță. Sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL) cu faruri LED are funcții de iluminarea în viraje, asistare pentru faza lungă și reglarea automată a fasciculului, care garantează iluminarea optimă a drumului. Opțional se oferă sistemul de proiectare pe parbriz informațiilor precum viteza de rulare sau indicațiile navigație și sistemelor de asistență.
Cu ajutorul camerei video frontale Opel Eye, modelul Crossland X beneficiază de multiple sisteme de asistare a condusului. Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, asistentul pentru menținerea benzii de circulație, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență și tempomatul cu limitator de viteză sporesc siguranța din timpul rulării. Totodată, Opel subliniază că sistemul de avertizare privind o coliziune frontală este combinat cu un sistem special de detectare a somnolenței șoferului care evaluează nivelul de oboseală în funcție de stilul de conducere și alertează șoferul dacă are nevoie să facă o pauză.
Opel Crossland X va ajuta șoferul să se descurce ușor și în aglomerația urbană. Camera video panoramică pentru marșasier mărește unghiul de vizualizare în spatele autovehiculului la 180 de grade, iar sistemul de asistare a parcării are funcții extinse. Acesta recunoaște spațiile libere de parcare, manevrează mașina automat, iar apoi o poate și scoate din spațiul de parcare.
Nu în cele din urmă, fiindcă tot suntem în sezonul rece, trebuie să apreciem și faptul că Opel Crossland X poate fi dotat și cu încălzire pentru volan și parbriz.

Citeste si...

Noul BMW Seria 5 Touring – Toate detaliile despre cel mai dinamic break din clasa business
Aston Martin x Hogan – Sneaker inspirat de GT-urile britanice

Lasa un comentariu:

Comentarii