Advertisement
STIRI — ianuarie 10, 2017 at 5:16 pm

VIDEO: Noul Lexus LS este pregătit să înfrunte limuzinele germane

by

A cincea generație a limuzinei Lexus LS a debutat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

lexus-ls_500-2018-1600-01

Fostele generații Lexus LS au fost mereu urmărite de opinii care spuneau că au design prea banal. Dar noul model dezvăluit în Detroit schimbă destul de radical limbajul estetic, propunând detalii extravagante și o grilă frontală foarte impozantă, care vor face LS-ul o prezență mult mai remarcabilă în scena premium. Avea mare nevoie de carismă, deoarece are de înfruntat o concurență extrem de dură și elevată. Lexus LS propune idei stilistice care dau farmec și coupe-ului LC 500. De altfel, ambele modele sunt construite pe noua platformă GA-L cu tracțiune spate. Spre deosebire de fosta generație, noul LS este mai lung dar are o înălțime mai mică, specificații care completează formele care dau senzația unei siluete de coupe. Toate acestea converg într-o identitate distinctă, cu un caracter emoțional mai pronunțat. Iar mai ales în segmentul de lux clienții vor autenticitate și personalitate bine conturată.

lexus-ls_500-2018-1600-1d
Habitaclul este la rândul său stilizat într-un mod mai îndrăzneț și oferă spațiu generos, datorită ampatamentului de 3.125 mm (este cu circa 33 mm mai lung decât al fostei generații). Scaunele, sau mai bine zis fotoliile pentru șofer și pasagerul din dreapta sa oferă 28 de reglaje și au încălzire, ventilare și masaj, funcții care nu lipsesc nici scaunelor din spate. Un pachet opțional oferă masaj Shiatsu și un design ergonomic special. În cadrul acestui pachet de lux, scaunul din dreapta spate are spătar ce poate fi înclinat înapoi 48 de grade și poate fi ridicat 28 de grade, ceea ce ajută pasagerul să iasă din mașină. Pentru că noul LS este mai jos decât generația a 4-a, suspensiile sale pneumatice au și o funcție care facilitează accesul în mașină. Mai exact, atunci când se deblochează portierele, suspensiile pneumatice ridică automat garda mașinii.
Ambianța luxoasă este amplificată de rafinamentul detaliilor din habitaclu. De exemplu, inserțiile de lemn includ modele în stilul Shimamoku. Pentru producerea inserțiilor de lemn se combină arta tradițională a prelucrării lemnului, arta felierii cu model a lemnului tipică japoneză și tehnica tăierii cu laser.

lexus-ls_500-2018-1600-26
Pe lângă rafinamentul obligatoriu, inginerii Lexus au căutat să ofere noului model și mai mult dinamism, păstrând un nivel ridicat de confort. De aceea, limuzina LS este dotată cu sistemul de control al șasiului Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM). Acesta gestionează comportamentul direcției, suspensiilor, frânelor și motorului. Dinamismul poate fi optimizat și cu bare antiruliu active, precum și cu sistemul Lexus Dynamic Handling (LDH), caz în care roțile celor două punți pot vira independent, îmbunătățind manevrabilitatea. Caracteristicile dinamice ale mașinii sunt ajutate și de rigiditatea torsională crescută și de greutatea redusă cu peste 90 de kilograme în comparație cu fostul model. De asemenea, centrul de greutate este mai jos, deoarece poziționarea motorului și pasagerilor este mai centrală și mai coborâtă.
Lexus LS beneficiază și de un nou motor V6 de 3,5 litri pe benzină. Propulsorul twin turbo dezvoltă 415 CP și face posibil un sprint 0-96 km/h în 4,5 secunde. Această cifră este pentru modelul cu tracțiune spate, dar este disponibilă și echiparea cu tracțiune integrală. Resursele motorului sunt exploatate eficient și datorită cutiei automate cu 10 trepte, de care dispune și coupe-ul LC 500.

lexus-ls_500-2018-1600-0a
Lexus spune că a reglat tonul motorului pentru a suna mai autoritar. Însă, izolarea fonică a habitaclului a evoluat datorită implementării unui sistem de activ de reducere a zgomotului care pătrunde în interior. Acest sistem detectează zgomotul motorului perceput în habitaclu și emite prin sistemul audio sunete cu frecvențe care anulează sunetul propulsorului. Apropo de ambianța sonoră, noul LS poate fi echipat cu sistemul audio 3D surround Mark Levinson. Sistemul audio poate fi controlat și prin intermediul unui ecran tactil care recunoaște și scrisul de mână. Astfel ajungem la tehnologiile digitale moderne. Iar LS este foarte bine echipat și din acest punct de vedere. Pe lângă ecran de 12,3 inci din zona centrală a planșei de bord, LS poate fi dotat și cu un sistem Head-Up Display cu o proiecție de dimensiuni impresionante. Lexus spune că Head-Up Display-ul său este cel mai mare din industrie, având 24 de inci.
Nu în cele din urmă, noul Lexus LS dispune de sisteme avansate de asistare a condusului. De exemplu, limuzina are atât sistem de detectare a pietonilor, cât și funcția de corectare automată a direcției. Aceste două sisteme lucrează împreună. Dacă un pieton este detectat pe banda de mers iar coliziunea este iminentă, mașina nu doar va frâna automat, ci și va vira pe lângă pieton. În mod interesant, Lexus spune că mașina are potențialul de a vira pe lângă pieton fără să părăsească banda de rulare.

Citeste si...

Hyundai Ioniq – Trei alternative de propulsie electrică pentru un singur model
VIDEO: Volvo S60 și V60 Polestar se lansează cu 367 CP

Lasa un comentariu:

Comentarii