Advertisement
STIRI — iunie 4, 2020 at 2:19 pm

VIDEO: Noul Hyundai Santa Fe debutează cu propulsii hibrid și plug-in hybrid

by

new_hyundai_santa_fe_14

Noul SUV Hyundai Santa Fe va fi disponibil pe piața din Europa începând din septembrie 2020.

Lansarea noului model coincide cu aniversarea a 20 de ani de succes pentru cariera SUV-ului Hyundai San Fe. Acesta dezvoltă calitățile tradiționale Santa Fe, definite de confort, versatilitate și dotări generoase. Și adaugă un nivel tehnologic foarte avangardist, care se reflectă și în noul limbaj estetic.

Hyundai subliniază că noul Santa Fe este primul model Hyundai disponibil pe piața din Europa construit pe cea de a treia generație a platformei sale tehnice, ceea ce conduce la sporirea siguranței, a eficienței și a performanțelor.

Hyundai explică faptul că noua platformă tehnică contribuie la creșterea semnificativă a siguranței în cazul coliziunilor. Structura cu încărcături multiple este ștanțată la cald și încorporează o placă de oțel de înaltă rezistență. Mulțumită acestor soluții de proiectare și construire, automobilul absoarbe mai bine șocul în cazul unui impact, diminuând totodată și daunele.

Proiectarea noii platforme aduce optimizări și la nivelul aerodinamicii. Datorită sistemului care controlează fluxul de aer, noua platformă îmbunătățește ventilația în compartimentul motor, permițând disiparea mai eficientă a căldurii. Acest design cu rol aerodinamic sporește și stabilitatea în partea inferioară a autovehiculului. De asemenea, amplasarea într-o poziție joasă a echipamentelor grele din cadrul platformei a permis coborârea centrului de greutate. Drept urmare, ținuta de drum a mașinii este mai stabilă și mai sigură, grație avantajelor aduse de noua platformă tehnică prin aerodinamica elaborată și înălțimea redusă a centrului de greutate.

new_hyundai_santa_fe_10

Desigur, pe lângă platforma optimizată aerodinamic, Santa Fe beneficiază și de un nou design al caroseriei care reduce coeficientul de frecare cu aerul, ceea ce amplifică eficiența și performanțele sale.

Evoluția platformei tehnice se remarcă și prin măsurile luate de Hyundai pentru reducerea nivelului NVH, adică zgomot, vibrație și duritate. Acești factori esențiali în sporirea confortului au fost îmbunătățiți cu ajutorul sistemelor de absorbție a sunetului implementate în zonele sensibile la vibratii.

new_hyundai_santa_fe_7

Noua platformă a facilitat și introducerea unei noi generații de motorizări. De altfel, deși încă nu a comunicat specificații tehnice, Hyundai anunță că Santa Fe va fi oferit în premieră cu propulsii de tip hibrid și plug-in hybrid. Santa Fe este primul model Hyundai comercializat în Europa, care foloseste noul sistem de propulsie „Smartstream”, în versiunile hibrid și plug-in hybrid.

„Odată cu noul Santa Fe, noua gamă Hyundai de clasă SUV va fi disponibilă cu versiuni electrificate, de la hibrid la fuel cell (pilă de combustibil)”, a adăugat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Președinte al departamentului de Marketing și Produs – Hyundai Motor Europe.

new_hyundai_santa_fe_16

Avangardismul noului Hyundai Santa Fe este exprimat și de designul exuberant și modern. Personalitatea puternică a părții frontale se datorează farurilor cu semnătură luminoasă LED în forma literei T și grilei de dimensiuni impozante. Aspectul captivant se regăsește în detalii precum elementele cu efect 3D din meșa grilei frontale. Însă soluțiile de design nu au doar rol estetic. De exemplu, decupajele verticale din extremitățile părții frontale sunt prize de aer care îmbunătățesc fluxul curenților de aer.

new_hyundai_santa_fe_4

Rafinamentul noului Hyundai Sante Fe este evidențiat și de pachetul „Luxury”, propus în premieră pentru acest SUV. Versiunile „Luxury” se disting prin jantele de 20 de inchi cu design special, spoilerele față/spate mai joase și ornamentele laterale vopsite în culoarea caroseriei.

Habitaclul este definit de un design ergonomic, elegant. Ambianța este marcată de eleganță, confortul dat de spațiul amplu pentru pasageri și interfața digitală a sistemului multimedia. Prin utilizarea tehnologiei shift-by-wire, a fost optimizată ergonomia consolei centrale. Aceast include comenzi dispuse intuitiv și, în premieră, găzduiește selectorul Terrain Mode. Acesta permite șoferului să comute rapid între modurile de condus, care oferă reglaje diverse pentru parametrii tehnici. Designul clar, modern și multifuncțional se regăsește și în grafica instrumentarului de bord digital de 12,3 inch și a ecranului de 10,25 inch din centrul planșei de bord.

Citeste si...

Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto – cronometrul legendelor motorizate
Grupul PSA cumpără Opel și Vauxhall pentru 2,2 miliarde de euro

Lasa un comentariu:

Comentarii