Advertisement
STIRI — noiembrie 30, 2016 at 7:50 pm

VIDEO: Noul Ford Fiesta – Cel mai avansat tehnologic model de clasă mică

by

Ford Fiesta împlinește 4 decenii de carieră, iar noua generație debutează cu argumente tehnologice care depășesc standardele concurenței.

ford_fiesta2016_active_34_front_06

Noul Ford Fiesta va fi oferit în mai multe versiuni de echipare decât în cazul generațiilor anterioare. Echiparea de bază va fi Trend, iar nivelul de echipare Titanium nu lipsește deoarece a fost alegerea a 48% dintre clienții modelului Fiesta din 2016. Ca de obicei va fi o variantă sportivă ST (are spoilere, suspensii, volan și scaune sport). Dar acestora li se adaugă echiparea luxoasă Vignale (tapițerie din piele cu cusături în hexagon, jante de 18 inci cu design special), precum și Fiesta Active crossover, care se distinge prin garda la sol înălțată, șinele de plafon și elementele de protecție suplimentare ale caroseriei, care îi dau un look ce amintește de SUV-uri. Ford menționează că abordarea stilistică Active va fi implementată și la restul modelelor din gama sa.

Ford Fiesta poate fi dotat cu două camere video, trei radare și 12 senzori cu ultrasunete, care monitorizează prezența altor vehicule sau obstacole din jurul mașinii și pe o distanță de 130 de metri în fața mașinii (mai mult decât lungimea unui teren de fotbal). Un sistem de asistare care ajută la evitarea coliziunilor detectează atât vehicule, cât și pietoni aflați fie în calea mașinii, fie pe cale să traverseze prin fața mașinii. Noul sistem de asistare la parcare, inclusiv cea perpendiculară, manevrează automat mașina. Dacă șoferul nu frânează pentru a evita în timpul parcării coliziunea cu obstacolele sau vehiculele din față și spate, atunci sistemul de asistare a parcării acționează automat frânele.

Lista de dotări mai include sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, faruri care aprind și sting faza lungă automat, pentru a evita orbirea celorlalți participanși la trafic, cruise control adaptiv, senzori pentru detectarea mașinilor din unghiul mort, indicarea distanței până la mașina din față, avertizare pentru oboseala șoferului, sistem de corectare a direcției pentru ca mașina să nu părăsească marcajele benzii de rulare, avertizare pentru o potențială coliziune
frontală și sistemul Cross Traffic Alert care avertizează șoferul când o altă mașină urmează să treacă prin spatele lui Ford Fiesta, atunci când se execută o manevră în marșarier.

La interior se distinge în primul rând ecranul multifuncțional din centrul planșei de bord. Se poate opta pentru ecrane tactile de 8 și 6,5 inci, sau pentru un ecran color de 4,2 inci. Ecranul de 8 inci recunoaște comenzi prin atingeri de genul celor pentru operarea unei tablete. În plus, între ceasurile de bord se află un eran multifunctional TFT de 4,2 inci.

Cea mai înaltă echipare oferă sistemul infotainment SYNC 3, care permite conectarea la smartphone prin Apple CarPlay și Android Auto și accesul la numeroase aplicații (Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather, and Los 40 Principales). De asemenea, funcția de comenzi vocale este extinsă. De exemplu, șoferul poate rosti cerințe precum “Am
nevoie de o cafea”,“Am nevoie de benzină”, “Am nevoie de o parcare”. Sistemul va localiza benzinării, parcări, aeroporturi, stații de tren, hoteluri etc.

ford_fiesta2016_vignale_cockpit_ol_04

 

Volanul încălzit, plafonul panoramic din sticlă și sistemul audio B&O Play de 675 W întregesc lista de dotări opționale care reflectă pretențiile elevate ale noului Fiesta.

Habitaclul este mai generos cu pasagerii din spate cărora le oferă un spațiu la nivelul genunchilor mai mare cu 16 mm. Scaunele sunt mai subțiri, dar totodată mai moi și au profile care oferă o susținere lateral mai bună.
Confortul din habitaclu a crescut și în ceea ce privește izolarea fonică. Ridigitatea crescută a structurii mașinii, izolarea mai bună a motorului și vibrațiile reduce, precum și folosirea unui parbriz acustic sunt soluții care au scăzut cu 7% nivelul zgomotului perceput în habitaclu la viteza de 100 km/h, în comparație cu generația Fiesta anterioară.
Ford a ascultat cerințele clienților astfel că ștergătoarele de parbriz acoperă acum o suprafață cu 13% mai mare, portierele necesită cu 20% mai puțin efort pentru a fi închise, iar gura rezervorului are un manșon care previne scurgerile de combustibil. Totodată, Fiesta este prevăzută și cu protecția de plastic escamotabilă care previne zgârierea sau atingerea marginilor portierelor.

ford_fiesta2016_titanium_34_rear_02

 

Gama de motoare oferă mai multă putere, dar și economie superioară.
Propulsorul pe benzină 1.0 EcoBoost este disponibil în variante de 100, 125 și 140 CP. Acesta poate fi cuplat cu o nouă transmisie manual cu 6 trepte. Versiune cu 100 de cai putere este propusă și cu o transmisie automata cu 6 trepte ce pot fi schimbate și folosind clapete montate în spatele volanului.
Motorul pe benzină de 1,25 litri aspirat a fost înlocuit în cazul noului Fiesta cu un propulsor de 1,1 litri, care are tot 3 cilindri ca și 1.0 EcoBoost. Motorul de 1,1 litri este oferit cu 70 sau 85 CP și este cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte.
Diesel-ul 1.5 TDCi este disponibil în variante de 85 și 120 CP. Toate motoarele au sistem Stop-Stop. Modelele cu propulsoare 1.5 TDCi de 85 CP și 1.0 EcoBoost sunt prevăzute cu grille frontale care au flapsuri active. Modelele cu transmisie manual cu 6 trepte au și un buton Eco care ajustează reglajele motorului și pedalei de accelerație pentru a favoriza consumul redus de combustibil.

Actuala generație Ford Fiesta este foarte apreciată pentru comportamentul dinamic. Iar noua generație duce mai departe abilitățile, oferind cu 10% mai multă aderență, datorită unui sistem de control al cuplului care înfrânează roțile de pe interiorul virajului pentru a îmbunătăți tracțiunea și stabilitatea. Totodată, distanțele de frânare de la 100 km/h sunt mai scurte cu 8%. Modelele cu peste 100 CP sunt echipate cu discuri de frână și la puntea spate.

Citeste si...

Land Rover va lansa propriul smartphone în 2017
Audi va lansa un model Gran Turismo 100% electric

Lasa un comentariu:

Comentarii