Advertisement
STIRI — octombrie 23, 2017 at 3:59 pm

VIDEO: Noul Audi A7 Sportback – Inteligent, dinamic, seducător

by

Noul Audi A7 Sportback va fi comercializat în Germania din februarie 2018, având prețuri ce pornesc de la 67.800 euro pentru modelul 55 TFSI quattro S tronic.

Audi A7 Sportback
Văzut din profil, poate că noul Audi A7 Sportback nu pare să aducă o schimbare radicală față de prima generație. Dar asta este o decizie bună, având în vedere popularitatea de care s-a bucurat formatul primul A7. Apoi, în fapt, noul model a evoluat profund, beneficiind de apoape toate tehnologiile impresionante pe care le-a introdus recent lansatul Audi A8.
Așadar, avem din nou o caroserie puternic plonjață spre spate, cu un eleron ce se ridică la viteze de peste 120 km/h. Grila frontală are un decupaj și mai impozant, iar blocurile optice oferă un spectacol de lumini, ce par că dansează după o coregrafie elaborată după fiecare deblocare a mașinii. Sunt propuse faruri cu LED, HD Matrix LED sau HD Matrix LED cu laser.

Audi A7 Sportback
Față de generația anterioară, lungimea habitaclului a crescut cu 21 de milimetri, ceea ce asigură mai mult spațiu la nivelul genunchilor pasagerilor din spate. Și spațiul la nivelul capului a crescut. Totodată, pentru pasagerii din spate se pot alege scaune individuale sau o banchetă. Volumul portbagajului este de 535 litri (sau 1.390 l, dacă sunt rabatate scaunele spate), astfel că grand tourer-ul german oferă spațiu destul pentru bagajele necesare într-o deplasare lungă sau în concediu.

Audi A7 Sportback
Postul de conducere este la fel de avangardist ca și în A8, deoarece A7 încorporează același sistem infotainment. Pentru instrumentarul de bord din spatele volanului este disponibil ecranul de 12,3 inch multifuncțional și confogurabil, ce poate fi completat cu sistemul de proiecție a informațiilor pe parbriz. În centrul planșei de bord se află un ecran tactil de 10,1 inch, iar sub acesta este amplasat încă un ecran tactil prin intermediul căruia se controlează funcții precum reglarea sistemului de climatizare. Ecranele tactile oferă un feedback haptic și sonor pentru a face utilizarea lor cât mai intuitivă și lejeră. De fiecare dată când utilizatorul activează o funcție, acesta simte o pulsație în vârful degetului, iar sistemul audio emite un click.
Confortul la bordul lui A7 Sportback este amplificat de scaunele față care includ funcții de ventilare și masaj, sistemul de climatizare cu pachet pentru calitatea sporită a aerului (ionizare, filtru de aer special, parfumuri). Peste 400 de parametri ai mașinii pot fi reglați și nu mai puțin de 7 șoferi își pot salva aceste reglaje individuale.

Multitudinea de reglaje definește și opțiunile pentru ținuta de drum. Clienții lui A7 Sportback pot alege între 4 tipuri de suspensii: o suspensie cu arcuri de oțel, o suspensie sport care coboară garda la sol cu 10 mm, amortizoare controlate electronic și suspensie pe perne de aer adaptivă.
Sistemul de direcție standard este progresiv, dar opțional se oferă sistemul cu patru roți direcționabile, caz în care și roțile posterioare se brachează cu până la 5 grade. Până la 60 de km/h roțile spate virează în sens opus celor anterioare, reducând raza de bracaj cu până la 1,1 metri. De la 60 km/h în sus roțile din spate virează în aceeați direcție cu cele din față.
Clienții pot opta și pentru un diferențial sport suplimentar, care distribuie cuplul între roțile din spate. Iar sistemele frânare sunt prevăzute cu discuri ce au diametru de până la 400 mm.
Audi mai subliniază că diferențele dintre modurile de rulare pe care le poate selecta șoferul sunt acum mai mari. De altfel, dezvoltarea caracterului sportiv al mașinii a fost un scop în sine pentru inginerii germani, care au reproiectat mare parte din cele două punți ale mașinii.

Audi A7 Sportback
Noul Audi A7 Sportback oferă și 39 de sisteme de asistare a condusului și poate fi echipat cu până la 5 senzori radar, 5 camere video, 12 senzori cu ultrasunete și un scaner laser. Din 2018 vor fi introduse treptat diverse sisteme care vor permite mașinii să se manevreze singură. Va exista funcția de corectare a direcției, care păstrează mașina între marcajele benzii de rulare și completează cruise controlul adaptiv. Dar inedite pentru segmentul lui A7 Sportback sunt sistemele Audi AI care fac posibilă care mașina nu doar să se parcheze singură, ci și să intre și să iasă din garaj, fiind comandată de la distanță prin intermediul unui smartphone, folosindu-se aplicația myAudi.
Toate motoarele noului A7 Sportback sunt prevăzute cu un sistem mild hybrid, compus dintr-o baterie litiu-ion și un alternator. Acest sistem recuperează energie la frânare. La viteze între 55 și 160 km/h motorul termic poate fi dezactivat în intervalele când șoferul nu accelerează, urmând să fie repornit cu ajutorul alternatorului. Funcția de Stop/Start a motorului se activează încă de la 22 km/h. Când A7 Sportback staționează de exemplu la semafor, funcția Stop/Start repornește motorul dacă automobilul din fața lui A7 Sportback se repune în mișcare. Pentru a face acest lucru folosește informațiile de la camera video frontală a lui A7 Sportback. Audi spune că în condiții de trafic real sistemul mild-hybrid ajută la salvarea a până la 0,7 l/100 km.
Noua generație A7 Sportback va debuta în varianta 55 TFSI, cu motor 3.0 TFSI pe benzină. Este un V6 de 340 CP și 500 Nm, care promite un demaraj 0-100 km/h de 5,3 secunde și un consum mediu de 6,8 l/100 km. Motorul este cuplat la tramsmisia automată S tronic cu 7 trepte și lucrează împreună cu sistemul de tracțiune integrală care angrenează și roțile punții spate în funcție de necesitate. Gama de propulsoare va fi completată ulterior cu motorizări cu 4 și 6 cilindri, pe benzină și diesel.

Citeste si...

Elgeka-Ferfelis te invită să câștigi o excursie VIP la DTM cumpărând un produs Shell Helix
Alfa Romeo Stelvio vs Porsche Macan – Care este cel mai sportiv SUV compact?

Lasa un comentariu:

Comentarii