Advertisement
STIRI — februarie 28, 2018 at 4:27 pm

VIDEO: Noul Audi A6 – „Dragă, am micșorat A8-ul!”

by

Știu, poate nu e cel mai original titlu. Dar e adevărat. Rețeta pentru noul Audi A6 a fost simplă, dar foarte de efect. Practic, Audi a transpus limuzina A8 într-un format ceva mai mic, pentru a produce un șoc tehnologic rivalilor BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E.

Audi A6 Sedan

Sistemul MMI este cel regăsit la limuzina A8 și coupe-ul cu patru uși A7. Adică este format dintr-un instrumentar de bord ce poate fi complet digital (12,3 inch) și două ecrane tactile dispuse pe verticală în planșa de bord și la baza acestuia. Ecranul central poate avea diagonală de 10,1 inch dacă se alege sistemul MMI navigation plus și afișează comenzile sistemului infotainment. Ecranul de jos are 8,6 inch și afișează comenzile pentru climatizare, scrierea de texte și alte funcții.

Utilizatorul aude și simte un click atunci când degetul lor activează o funcție afișată pe ecranele tactile din bord. Asta face intuitivă folosire ecranelor tactile în locul butoanelor convenționale. Mai mult, meniurile afișate de ecrane pot fi configurate după bunul plac al utilizatorilor. Acest lucru se face la fel ca în cazul aplicațiilor de smartphone, prin drag-and-drop. Sistemul MMI memorează configurațiile și reglajele diferitelor funcții ale mașinii pentru nu mai puțin de 7 șoferi diferiți. Iar fiecare dintre ei își poate regla până la 400 de parametri.

A181728_large

De asemenea, noul Audi A6 poate fi echipat cu un sistem head-up display și recunoaște comenzi adresate vocal prin exprimări ce dau senzația unui dialog cu automobilul. Pentru recunoașterea comenzilor vocale sunt folosite atât informațiile din arhiva cu care este prevăzut A6, cât și cele din cloud, dacă se optează pentru MMI navigation plus. Acest sistem avansat are și funcția de a învăța singur rutele uzuale ale șoferului, pentru a oferi sugestii inteligente. Navigația conectată online oferă ghidare ce folosește informațiile din serverele HERE. Iar când acest trafic de informații este întrerupt temporar, se comută o sursă online paralelă. Standard, harta de navigație a lui A6 va fi actualizată gratuit de 6 ori, la intervale de 6 luni.

Lista de dotări inteligente ale noului Audi A6 continuă cu opțiunea Audi connect key, care permite blocarea/deblocarea portierelor și pornirea motorului folosind un smartphone Android. Prin Near Field Communication sunt transferate date către mașină, iar codul de acces cu smartphone-ul poate fi transferat către alți 5 utilizatori.

La puțin timp după lansarea noului Audi A6, va fi oferit și un serviciu de găsire a locurilor de parcare. Nu lipsesc conectivitatea car-to-X, aplicația myAudi, sistemul audio Bang & Olufsen 3D.

Audi A6 impresionează și prin arsenalul de sisteme ce permit condusul semiautonom. Acestea au debutat cu noul A8 și includ manevrarea autonomă în spațiile de parcare sau în garaje. Șoferul coboară din mașină și supraveghează aceste manevre folosind smartphone-ul, prin aplicația myAudi. Tot ce trebuie să facă șoferul este să țină apăsat butonul specific acestei funcții, iar mașina intră sau iese singură din parcare sau din garaj. Aceste funcții vor completa lista de dotări a lui A6 pe parcursul anului 2018. Desigur, Audi A6 dispune de pilot automat adaptiv și are funcția de a se menține singur între marcajele benzii de rulare. Toate acestea sunt posibile deoarece sedanul business poate fi echipat cu până la 5 camere video, 5 senzori radar, 12 senzori cu ultrasunete și un scaner cu laser.

Farurile opționale HD LED Matrix contribuie la designul modern care îmbracă aceste tehnologii avangardiste.

Audi A6 Sedan

Audi A6 a evoluat considerabil și în ceea ce privește tehnologiile ce definesc ținuta de drum. Sedanul promite manevrabilitate și agilitate la cote superioare, putând să vireze din toate cele 4 roți. Adică și roțile spate pot vira cu până la 5 grade, în același sens cu roțile față la viteze mari și în sens opus la viteze mici, reducând raza de bracaj cu până la 1,1 metri. În plus, sistemul de direcție are demultiplicare progresivă, în funcție de viteză. Demultiplicarea variază între 9.5:1 și 16.5:1.

Sunt oferite 4 tipuri de suspensii: suspensie cu arcuri de oțel, suspensie sport, suspensie cu sistem de control al amortizoarelor și suspensie pneumatică adaptivă, care este prevăzută la rândul ei cu sistem de control al amortizării. Desigur, nu lipsește sistemul de tracțiune integral quattro. Este disponibil și un diferențial sport, împreună cu transmisia automată tiptronic, al cărui rol este de a distribui cuplul între roțile punții spate, în funcție de condițiile de rulare.

După cum ne-am obișnuit, cel de la volan poate alege între diverse moduri de rulare, cu reglaje ce sunt acum diferențiate mai pronunțat.

Coeficientul de frecare cu aerul foarte bun (0.24 Cd), folosirea extinsă a aluminiului pentru componente ale suspensiilor și frânelor și pentru capotă, capacul portbagajului, aripi, portiere, contribuie la agilitatea sporită a lui A6.

Audi A6 Sedan

La momentul lansării, noul Audi A6 va fi propus cu două motorizări. Opțiunea pe benzină este V6 3.0 TFSI, care dezvoltă 340 CP și 500 Nm, permite un sprint 0-100 km/h în 5,1 secunde și o viteză maximă limitată la 250 km/h. Consumul mediu este 6,7 – 7,1  l/100 km. Alternativa diesel este un V6 3.0 TDI de 286 CP și 620 Nm. Acest model consumă în medie 5,5 – 5,8 l/100 km, iar Audi se rezumă pentru moment la a spune că oferă performanțe similare cu ale propulsorului de 3 litri pe benzină. Ambele versiuni de motorizare sunt oferite standard cu tracțiune integrală, dar propulsorul pe benzină este cuplat la o transmisie automată cu 7 trepte S tronic, în timp ce diesel-ul are cutie de viteze automată tiptronic cu 8 trepte.

Motorizările lui Audi A6 sunt mild-hybrid și includ o baterie litiu-ion. Propulsoarele au funcție de costing care se activează între 55 și 160 km/h. Iar funcția start-stop a motoarelor este activă până la 22 km/h și este inteligentă, în sensul că motorul pornește automat când mașina din fața lui A6 începe să se deplaseze. Sistemul mild-hybrid reduce cu până la 0,7 litri consumul de combustibil, iar în timpul decelerărilor se recuperează până la 12 kW.

Noul Audi A6 va lansat pe piața din Germania în iunie 2018.

Citeste si...

Porsche Design Huawei Mate 9 – Un smartphone la fel de performant ca supercar-urile mărcii germane
Range Rover SVAutobiography își cere coroana înapoi de la Bentley Bentayga

Lasa un comentariu:

Comentarii