Advertisement
STIRI — iulie 10, 2018 at 12:45 pm

VIDEO: Nissan GT-R50 by Italdesign ar putea fi comercializat pentru 900.000 de euro per exemplar

by

Acest an este aniversar pentru Italdesign, celebra casă de design fondată în 13 februarie 1968. Totodată, Nissan se apropie de aniversarea tot a 50 de ani de producerea primului model GT-R în 1969. Astfel, cele două companii au colaborat pentru conceperea versiunii speciale Nissan GT-R50 by Italdesign, pentru a marca aniversările menționate.

Nissan and Italdesign to unveil ultra-limited GT-R prototype

Magia casei de design și-a spus și de această dată cuvântul, interpretând într-un mod mai modern și mai îndrăzneț aspectul robust al modelului Nissan GT-R NISMO. Farurile LED, eleronul reglabil, plafonul coborât cu 54 mm, prizele de aer inspirate din săbiile samurailor, jantele de 21 de inch și culorile Liquid Kinetic Gray și Energetic Sigma Gold dau farmecul distinct al acestui prototip.

Inginerii diviziei de performanță NISMO nu s-au lăsat mai prejos și i-au oferit lui Nissan GT-R50 by Italdesign specificații superioare. Folosindu-se experiența din competițiile GT3, propulsorul V6 de 3,8 litri a fost convins să dezvolte 720 CP și 780 Nm. Este un plus de 120 CP față de modelul Nissan GT-R NISMO. Printre modificările care au adus acest bonus se numără turbine în stilul celor folosite în GT3, intercoolere mai performante, un ax cu came mai rezistent, injectoare cu debit mărit, precum și admisie, aprindere și evacuare optimizate. Cutia de viteze cu ambreiaj dublu și 6 trepte a fost la rândul ei ramforsată. La fel s-a procedat și cu diferențialele. Suspensia a fost revizuită și ea, primind sistem de amortizare reglabilă continuu BILSTEIN DampTronic I. Sistemul de frânare este Brembo, cu etriere care au șase pistonașe la puntea față și patru pistonașe la puntea spate.
Pe site-ul official gt-r50.nissan se menționează că Nissan GT-R50 by Italdesign ar putea fi produs într-o serie limitată la 50 de exemplare. Fiecare model va fi personalizat după placul clienților. Prețul? Pleacă de la 900.000 de euro!

Citeste si...

Alfa Romeo Stelvio vs Porsche Macan – Care este cel mai sportiv SUV compact?
VIDEO: Un client sceptic testează cei 400 CP electrici ai lui Jaguar I-PACE în condiții arctice

Lasa un comentariu:

Comentarii