Advertisement
STIRI — februarie 6, 2018 at 3:04 pm

VIDEO: Nissan 370Zki – Iarna poate fi ca vara

by

Din titlu se poate înțelege că facem referire la căldura din ianuarie și februarie. Însă este vorba despre propunerea pe care Nissan 370 Zki ne-o face de a cuceri decapotați troienele de zăpadă.

Nissan 370Zki

Divizia din SUA a constructorului Nissan a transformat sportivul roadster 370Z într-un snowmobil capabil să zburde pe pârtiile de ski și traseele montane acoperite cu zăpadă. Astfel a luat viață o creația atipică, denumită 370Zki (a se citi 370Z-Ski). Practic, inginerii lăsați să-și creeze fantezia motorizată au adaptat roadster-ul pentru a purta șenilele produse de specialistul American Track Truck Inc..

Pentru ca monstruoasele șenile să aibă loc, au fost necesare diverse modificări aduse mașinii. Mai întâi au fost îndepărtate motorul și transmisia, pentru instalarea unui kit de înălțare a mașinii cu 3 inch. Au fost schimbate punctele de prindere ale suspensiei spate, s-au montat distanțiere de 3 inch și s-au mărit decupajele aripilor. Sistemul de frânare este cel al mașinii de serie, dar conductele sale au fost redirecționate. Și căile eșapamentului au fost deviate. Totodată, au fost operate modificări și la suspensia față. Iar apoi au fost remontate transmisia automată și motorul V6 de 3,7 litri și 332 CP. Mai trebuie menționat că Nissan 370Zki a păstrat și tracțiunea pe puntea spate, caracteristică roadster-uui de serie.

Această creație exotică va fi prezentată publicului cu ocazia salonului auto din Chicago, care are loc între 10 și 19 februarie. Alături de 370Zki vor fi expuse alte vehicule Nissan pregătite pentru aventuri în sezonul de iarnă, precum Rogue AWD, Titan 4×4 și Titan XD 4×4.

Citeste si...

VW Beetle Dune - Chemarea dunelor
VIDEO: Range Rover se actualizează cu sisteme de condus semi-autonom și o versiune cu caracter sport...

Lasa un comentariu:

Comentarii