Advertisement
STIRI — ianuarie 12, 2022 at 2:03 pm

VIDEO: Nextbase iQ este prima cameră auto DVR cu adevărat inteligentă și complet conectată

by

Nextbase iQ Shot 9.2

Nextbase, liderul european în categoria camerelor de bord, a dezvăluit noua cameră Nextbase iQ cu tehnologie 4K, care utilizează inteligența artificială și conectivitatea pentru a impune un nou etalon în ceea ce privește siguranța șoferului, asistența în timpul șofatului și securitatea vehiculului.

Noua cameră Nextbase iQ a fost prezentată la ediția din 2022 a Consumer Electronics Show (CES), cel mai influent eveniment internațional despre tehnologiile de avangardă, care a fost găzduit între 5 și 8 ianuarie în Las Vegas.

Mulțumită tehnologiilor de inteligență artificială și conectivitate, Nextbase iQ demonstrează că o cameră auto nu are doar rolul de a capta cu fidelitate înaltă experiența unei călătorii, ci poate deveni un asistent personal al șoferului. În acest sens Nextbase iQ oferă o multitudine de funcții inteligente, accesibile atât în timpul condusului, cât și de la distanță.

Vedem deja că în industria auto s-au generalizat aplicațiile de smartphone care permit controlarea a numeroase funcții ale mașinii de la distanță. Nextbase iQ transpune într-un mod evoluat asemenea funcții și în domeniul camerelor video pentru automobile.

Accesul la automobil este intermediat de Nextbase iQ oriunde și oricând. Iar acest lucru este posibil mulțumită faptului că oferă conectivitate rapidă și sigură la Cloud cu NXT Dual Link Wi-Fi și 4G. De asemenea, Nextbase iQ oferă localizare GPS de foarte mare precizie. Toate acestea sunt posibile mulțumită tehnologiilor în curs de brevetare Nextbase NXT Tech, Cloud și inteligență artificială (AI).
Nextbase iQ este și singurul sistem video IR 4K conectat din lume. Încorporează trei camere și oferă înregistrări cu rezoluție de până la 4K pentru camera față și 1440p pentru camerele cu vedere în spate și în cabină, atât ziua, cât și noaptea.

Practic, Nextbase iQ poate fi considerat „al treilea ochi” pentru un posesor de mașină. De altfel, dovadă pentru inteligența camerei Nextbase iQ este tehnologia sa de conștientizare spațială. Mai exact, a fost proiectată special pentru a anticipa și a înregistra incidentele petrecute atât în ​​interiorul, cât și în afara vehiculului.

Aceste tehnologii susțin funcții avansate pentru asistarea condusului, siguranța șoferului și securitatea mașinii.

De exemplu, când șoferul dorește să capteze rapid dovezi video, poate folosi Modul Martor, o funcție activată numai vocal. Astfel, camera oferă înregistrare imediată, încărcare și partajare în Cloud.
Sistemul de control vocal poate fi folosit și pentru alte funcții diverse ale camerei, ceea ce face mai sigură utilizarea acesteia, deoarece șoferul poate păstra mâinile pe volan, iar privirea nu îi este abătută de la drum.

Și când șoferul nu se află în mașină, el beneficiază de avertizări din partea camerei Nextbase iQ. În acest sens a fost creat Modul Valet, care permite setarea unor declanșatori, pentru a alerta proprietarul cu privire la condițiile critice în care vehiculul s-ar putea afla, de exemplu când este parcat de către altcineva, este la service sau împrumutat unui alt șofer.

Camera Nextbase iQ este proiectată și pentru a oferi ajutor în cazul unui accident. Iar în acest scop contribuie și la evitarea unei astfel de situații. Concret, camera folosește sistemul inteligent Driver Aware (DMS) pentru a detecta când șoferul dă semne de somnolență sau neatenție la volan.

În eventualitatea producerii unui accident, camera Nextbase iQ folosește sistemul Emergency SOS (ESOS), implementat inițial în camerele de bord Nextbase Seria 2, pentru a alerta automat Serviciile de Urgență, raportând locația și alte detalii critice.

Totodată, acuitatea lui Nextbase iQ în cazul unui accident se remarcă și datorită NXT Video, prin intermediul sistemului video premiat pentru înregistrări în condiții de luminozitate scăzută. Acesta captează cu precizie imagini ale plăcuțelor de înmatriculare, semnele stradale și toate celelalte detalii critice în cazul unui incident, în afara mașinii și în habitaclu.

Însă Nextbase iQ folosește diverse tehnologii avansate tocmai pentru a se evita producerea unei coliziuni. De exemplu, monitorizează drumul, mașinile din față și prezența unor pietoni, pentru a-l avertiza pe șofer despre pericole potențiale. Această funcție este posibilă mulțumită Sistemului Vehicle Aware (ADAS), folosește tehnologia Nextbase Spatial Awareness. Iar sistemul Roadwatch AI monitorizează în timp real viteza și traiectoria altor vehicule.
Nu în cele din urmă camera Nextbase iQ oferă și numeroase funcții care pot fi controlate de la distanță prin intermediul aplicației dedicate. În acest mod ești alertat în timp real dacă mașina nu este în siguranță, chiar și când nu te afli lângă ea, și ai acces și la fișiere video. De exemplu, prin aplicația Nextbase iQ primești notificări sau capturi ale unui incident suferit de mașina ta, când nu te afli lângă ea.


Funcția de Urmărire în timp real este susținută de precizia GPS-ului. Iar camera captează și momentele dinainte și după un incident, folosind sistemul Smart Sense Parking, care este bazat pe tehnologia Nextbase Spatial Awareness cu AI. Acest sistem supraveghează împrejurimile automobilului și detectează vehicule, bicicliști și pietoni pentru a alerta în timp real despre posibile incidente. În acest mod proprietarul mașinii echipată cu Nextbase iQ poate chiar să și intervină în timp util. De exemplu, camera detectează când cineva încearcă să intre prin efracție în automobil și trimite notificări prin aplicația Nextbase iQ.


Nu în cele din urmă, Nextbase dezvoltă în continuare toate aceste tehnologii, iar actualizările camerelor Nextbase iQ vor fi realizate prin Cloud, după cum explică Richard Browning, CMO si CSO Nextbase:

Nextbase iQ nu îmbunătățește pur și simplu funcționalitatea camerei de bord, ci stabilește o categorie complet nouă de tehnologie inteligentă, conectată pentru mașină”, a spus Browning. „Acum permitem fiecărui vehicul de pe drum să fie echipat cu un sistem de siguranță, securitate și asistență peste ceea ce este disponibil în cele mai noi mașini de astăzi. Puternicul chipset Ambarella compatibil AI pe care îl folosim în Nextbase iQ ne permite să lansăm continuu noi actualizări ale tehnologiei de ultimă oră prin Cloud, oferind acces la cele mai recente funcții de siguranță și securitate pentru șofer, pentru următorii ani.

Pentru mai multe detalii despre noul produs iQ Nextbase, vizitați:
www.nextbase.com
Facebook: Nextbase Romania
Instagram: Nextbase Romania

Despre Nextbase
Pionier în tehnologia camerelor de bord, Nextbase este lider global în această categorie, câștigând 20% cotă de piață în America de Nord în doar doi ani de la lansare, bucurându-se în același timp de 55% cotă de piață în Europa și 80% cotă de piață în Marea Britanie. Inventat și perfecționat de inginerii de aviație cu experiență în cerințele riguroase de testare și certificare ale acelei industrii, Nextbase este un Brand dedicat transcenderii categoriei camerelor de bord, aducând un nou nivel de tehnologie a vehiculelor camerelor de bord de înaltă calitate. Nextbase este disponibil în 18 țări și în peste 15.000 de locații de vânzare cu amănuntul din întreaga lume.
În România, camerele de bord Nextbase sunt disponibile prin intermediul distribuitorului oficial Falcon Electronics și prin intermediul partenerilor acestuia, respectiv rețeaua națională de importatori și concesionari auto, principalele magazine și ateliere specializate auto, rețelele de retail Altex și Media Galaxy, magazinele online eMag, F64, cel.ro. Produsele sunt disponibile și prin rețeaua proprie Falcon Electronics de puncte de vânzare din București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iasi, dar și prin magazinul online store.falcon.ro.

În clipul de mai jos puteți vedea și testul realizat de MotorVlog cu Nextbase 622GW, prima cameră de bord cu stabilizare.

Citeste si...

Porsche 911 Turbo primește surplus de putere, dotări și stil
SEAT Ateca a primit premiul “Best Buy Car of Europe 2017” acordat de AUTOBEST

Lasa un comentariu:

Comentarii