Advertisement
STIRI — februarie 14, 2017 at 1:12 pm

VIDEO: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet – Lux și abilități off-road la superlativ

by

Luxul și statura colosală a lui Mercedes-Maybach G 650 Landaulet ne aduc aminte de opulența împăraților romani și de momentul istoric când Hannibal a luat cu asalt Munții Pirinei și Alpii cu elefanți de război, în războiul contra Romei.

Discuția despre un SUV Mercedes-Maybach nu este nouă. Iar majoritatea părerilor pariau pe faptul că primul SUV care va primi tratamentul ultra-luxos va fi viitoarea generație GLS. Însă constructorul din Stuttgart ne suprinde plăcut prin dezvăluirea lui Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.
Clasa G este cel mai venerabil model din gama Mercedes-Benz, având o carieră care a început în 1979. Este unul dintre cele mai respectate off-roadere. S-a actualizat continuu cu dotări și standarde de rafinament moderne, fără a renunța la estetica originală și la tehnologiile de tracțiune integrală clasică datorită cărora rămâne una dintre cele mai abile modele pentru cucerirea traseelor sălbatice.
Statutul său special a fost amplificat de faptul că este alegerea multor vedete, iar acum imaginea sa capată o nouă valență prin interpretarea Maybach.
Impozantul Mercedes-Maybach G 650 Landaulet măsoară 5.345 mm în lungime și 2.235 mm în înălțime. Habitaclul spațios oferă loc pentru 4 persoane. De altfel, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet se poate lăuda cu un ampatament de 3.428 mm, care îl depășește și pe cel al lui Mercedes-Maybach S Class (3.365 mm). Ocupanții locurilor din spate sunt răsfățați cu fotoliile individuale preluate de la limuzina S-Class. Aceste scaune cu profile active au și funcții de masaj elaborate. Pernele gonflabile din scaun asigură confort și susținere laterală, iar funcția de masaj folosește și încălzire pentru a imita masajul cu pietre calde. Spătarele pot fi culcate pe spate, iar suporturile pentru picioare sunt și ele extensibile. Astfel, pasagerii se bucură de confort deplin.

Der neue Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Streng limitiert: Open-Air-Luxus on- und offroad
Un panou de sticlă retractabil poate fi instalat opțional pentru a separa compartimentul locurilor frontale de cele din spate. De asemenea, dacă pasagerii din fotoliile posterioare doresc intimitate totală, geamul poate deveni opac la simpla apăsare a unui buton. Butoanele pentru controlarea geamului de separare se află pe consola centrală dintre cele două fotolii, în spatele suporturilor pentru băuturi, care au funcții de încălzire și răcire.
Locurile din spate sunt gândite pentru a oferi și utilitatea unui birou mobil. Astfel, există câte o măsuță pentru fiecare dintre cei doi pasageri. Măsuțele se pliază în consola centrală și sunt tapițate cu piele pentru a oferi aderența necesară pentru laptop-uri, tablete, pentru a face mai ușor scrisul pe hârtie.
Panoul în care se retrage geamul separator include 2 torpedouri pentru pasagerii din spate. Tot de el sunt fixate cele 2 ecrane multifuncționale (cu diagonală de 24,5 cm) pentru sistemul infotainment. Desigur, celor din spate nu le lipsesc comenzile pentru sistemul de climatizare. Iar în consola centrală se află și butoanele de la care se acționează acoperișul textil retractabil. Deasupra, șoferului și pasagerului din dreapta sa plafonul este fix. Această soluție justifică denumirea de Landaulet a primului off-roader Mercedes-Maybach. Clienții pot opta între trei culori disponibile pentru plafonul textil, patru culori speciale designo pentru caroserie (inclusiv una mată), precum și 4 combinații de nuanțe pentru tapițeria bicoloră designo cu cusături în formă de diamant.

Der neue Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Streng limitiert: Open-Air-Luxus on- und offroad

Pe lângă confortul și luxul care egalează limuzinele mărcii germane, exoticul model se distinge și prin garda la sol de aproape jumătate de metru. Deci putem spune că pasagerii lui Mercedes-Maybach G 650 Landaulet privesc lumea de sus la propriu. Pentru a facilita urcarea în mașină, au fost montate praguri retractabile electrice pe fiecare parte a mașinii. Alte elemente deosebite de la exterior sunt aripile evazate fabricate din fibră de carbon și roțile uriașe. Acestea au jante de 22 inci (55,9 cm) cu finisare ceramică și inscripții Landaulet.
Copleșitoare nu sunt doar statura și luxul acestui model, ci și resursele de putere. Sub capotă se află un V12 biturbo preparat de Mercedes-AMG, care descătușează 630 CP și un cuplu uriaș, de 1.000 Nm.
Totodată, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet se impune și prin abilități de off-roader de cel mai înalt rang. Garda la sol este de 450 mm, diferențialele pot fi cuplate în mers și, desigur, reductorul completează funcțiile necesare alpinismului motorizat. Sunt soluții tehnice prin care s-au impus AMG G 63 6×6 și G 500 4×42, două off-roadere extreme care au cucerit având totodată o producție limitată și prețuri exorbitante. Cam aceeași strategie este gândită și pentru Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, care va fi produs în doar 99 de exemplare. Debutul public al acestui model este programat pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie, lansarea pe piață va avea loc în toamnă, iar producția va avea loc la Magna Steyr în Graz, Austria. Mercedes-Benz nu ne oferă momentan informații despre prețul lui G 650 Landaulet, dar putem lua drept reper faptul că Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6 se vinde în 2015 cu circa 450.000 de euro.

G 650 Landaulet este un vector de imagine foarte puternic pentru Mercedes-Maybach, care se bucură de un succes lăudabil. Dacă marca maybach nu a reușit să se impună pe cont propriu, formula Mercedes-Maybach se dovedește una câștigătoare. De la lansarea sa din 2015, sub-brand-ul Mercedes-Maybach a comercializat peste 15.000 de modele. Mai exact, 1 din 10 modele Clasa S vândute este o versiune Maybach. De aceea, gama va lua amploare. Pe lângă limuzina bazată pe Clasa S a fost lansat și S 650 Cabriolet. Există numeroase zvonuri și despre versiuni Maybach ale modelelor GLS și Clasa E, iar conceptul Vision 6 ne arată că este explorată și viabilitatea unui coupe super-luxos cu propulsie electrică și performanțe ridicate.
Nu în cele din urmă, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet este și o continuare a istoriei de 100 ani pe care constructorul a scris-o în segmentul exclusivist al versiunilor de caroserie Landaulet. Exemple remarcabile au fost Benz 25/45 PS (1910), Mercedes-Benz 300 d Landaulet (1960), Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet (1964) sau, mai recent, Maybach Landaulet (2008).

Citeste si...

VIDEO: Mercedes-Benz GLC Coupe urcă în ring cu BMW X4
VIDEO: Volvo și urb-it îți livrează în mașină în 2 ore produsele comandate online

Lasa un comentariu:

Comentarii