Advertisement
STIRI — septembrie 21, 2016 at 12:42 pm

VIDEO: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain vânează cliențiii lui Volvo V90 Cross Country și Audi A6 allroad quattro

by

Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain adoptă caracteristici de SUV pentru a da o versatilitate crescută formatului de break.

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain (S213), 2016

După ce și-a completat gama cu modele SUV pentru aproape toate segmentele de piață, Mercedes-Benz lansează o ofensivă și în nișa break-urilor premium cu veleități off-road. Mai exact, Mercedes-Benz prezintă modelul Clasa E All-Terrain, care reprezintă o variantă a break-ului Clasa E T-Modell distinsă prin garda la sol înălțată, sistemul de tracțiune integrală 4MATIC oferit standard, reglajele deosebite ale suspensiei pneumatice AIR BODY CONTROL și elementele de caroserie suplimentare, care protejează împotriva zgârieturilor.

Aspectul robust al lui Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain este datorat atât grilei frontale cu design preluat de la SUV-urile mărcii, cât și elementelor de protecție precum pragurile sau scuturile din spoilere. De asemenea, sunt propuse trei modele de jante cu diametre de 19 și 20 de inch create special pentru Clasa E All-Terrain. Garda la sol a acestui model este cu 29 mm mai înaltă decât a break-ului Clasa E T-Modell. Din acest surplus, 14 mm sunt atribuiți jantelor speciale.

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain (S213), 2016

Mercedes-Benz precizează că reglajele suspensiei pneumatice și roțile de dimensiuni mari oferă un confort mai mare pe drumuri anevoioase decât sedanul sau break-ul Clasei E. În plus, șoferul poate varia garda la sol între 121 și 156 mm, folosind fie unul dintre cele cinci moduri de rulare permise de sistemul DYNAMIC SELECT, fie prin reglarea personalizată, care permite o variație cu până la 35 mm. Modurile de rulare selectabile permit ajustarea răspunsului motorului, transmisiei ESP-ului și direcției. Specific pentru modelul Clasa E All-Terrain este modul de rulare off-road, preluat de la SUV-ul GLE. Programul de rulare All-Terrain ridică garda la sol cu 20 mm la viteze de până la 35 km/h. În acest mod, ecranul multifuncțional din bord afișează informații precum unghiul de bracaj, înălțimea gărzii la sol, înclinația pantelor, o busolă.

Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris, care își deschide porțile în data de 29 septembrie. Motorizarea de debut va fi E 220 d 4MATIC, cu propulsor diesel cu 4 cilindri. Aceasta livrează 194 CP și 400 Nm (de la 1.600 rpm). Consumul mediu promis de constructorul german este de 5,1 l/100 km. Demarajul 0-100 km/h este de 8 secunde, iar viteza de top este 232 km/h. A doua motorizare programată la scurt timp de la începerea comercializării va fi tot un propulsor diesel, însă cu șase cilindri. Ambele versiuni de motorizare vor fi cuplate standard la o cutie de viteze automată cu 9 trepte (9G-TRONIC).

Luând în calcul nivelul tehnologic și rafinamentul pe care varianta All-Terrain le preia de la noua generație a Clasei E, Mercedes-Benz aduce în ring un rival foarte capabil să seducă clienții modelelor mai consacrate Volvo V90 Cross Country și Audi A6 allroad quattro. De altfel, Mercedes-Benz pare foarte determinat să fure lumina reflectoarelor deoarece a lansat modelul Clasa E All-Terrain la doar câteva zile după dezvăluirea lui Volvo V90 Cross Country.

Citeste si...

VIDEO: Arnold Schwarzenegger ajută Kreisel Electric să dezvolte un Mercedes-Benz Clasa G electric
VIDEO: McLaren Senna - Întruchiparea sportivității fără compromis

Lasa un comentariu:

Comentarii