Advertisement
STIRI — septembrie 19, 2016 at 3:14 pm

VIDEO: Mercedes-AMG GT Roadster – În ochiul furtunii

by

Mercedes-AMG GT Roadster și GT C Roadster sunt definiția clasică a Au motoare V8 colosale, aptitudini dinamice de circuit și sex appeal care pare că va rămâne atemporal.

AMG GT C Roadster

Versiunile decapotabile ale supersportivului Mercedes-AMG GT se disting prin specificații tehnice și câteva elemente estetice, însă amândouă sunt capabile să îți dea senzația nu doar că ești la volanul unei mașini sport, ci că ai nimerit în ochiul unei furtuni de care te lași purtat având un zâmbet malefic. Motorul V8 biturbo de 4 litri dezvoltă 476 CP și 630 Nm (de la 1.700 rpm) în versiunea de bază care propulsează modelul Mercedes-AMG GT Roadster. Pentru alternativa mai feroce, denumită Mercedes-AMG GT C Roadster, motorul descătușează 557 CP și 680 Nm (de la 1.900 rpm). Drept urmare, GT Roadster demarează de la 0 la 100 km/h în 4 secunde, în timp ce lui GT C Roadster îi trebuie 3,7 secunde pentru același sprint. Vitezele de top sunt de 302, respectiv 316 km/h.
Dar, adevărata măsură a statutului de mașină supersport este dată de senzația de la volan, nu neapărat de cifre. Astfel, GT Roadster are suspensii sport dezvoltate de AMG și frâne cu discuri de 360 mm pe ambele punți, în timp ce GT C Roadster plusează cu specificații care îi pun și mai bine în valoare resursele superioare de putere. Acesta are discuri de frână cu diametru de 390 mm pe față și 360 mm pe spate și suspensii sport completate de sistemul electronic care adaptează continuu răspunsul amortizoarelor de la fiecare roată. Pentru GT C Roadster s-a ales și un diferențial blocabil pe puntea spate care este gestionat electronic, spre deosebire de cel de la GT Roadster, care este mecanic. Mai mult de atât, GT C Roadster preia de la ultraperformantul Mercedes-AMG GT R sistemul de roți spate directoare. Concret, la viteze de până în 100 km/h, roțile posterioare întorc în direcție opusă față de cele de pe puntea frontală. Acest lucru asigură o agilitate crescută în viraje. La viteze ce depășesc 100 km/h, roțile spate întorc în aceeași direcție cu cele din față.

AMG GT Roadster und AMG GT C Roadster

Ambele modele roadster sunt echipate cu transmisie AMG automată cu ambreiaj dublu și 7 trepte. Rapoartele acesteia și gestionarea electronică au fost adaptate pentru puterea și cuplul modelului GT C Roadster. Folosind funcția AMG DYNAMIC SELECT, șoferul poate dicta modul de funcționare a cutiei de viteze (Comfort, Sport, Sport Plus și Individual). GT C Roadster oferă și un al cincilea mod, denumit Race, care este adecvat rulării pe circuit și asigură timpi de schimbare a treptelor mai rapizi, acompaniați de un sunet mai impresionant al motorului. De altfel, GT C Roadster este echipat standard cu evacuare AMG de performanță care are clapete cu deschidere variabilă, menite să modifice timbrul eșapamentului. Această evacuare este opțională pentru modelul de bază GT Roadster. Cât de impresionant este sunetul acestui sistem de evacuare AMG puteți asculta în clipul de prezentare al modelului Mercedes-AMG GT C Roadster:

Surplusul de sportivitate al modelului Mercedes-AMG GT C Roadster este etalat și estetic, prin aripile spate evazate cu 57 mm, care fac loc unor anvelope mai late (305/30 R 20 ).
Amândouă versiuni au grila frontală tip AMG Panamericana, cu 15 bare verticale, pe care o vedem și la modelul de competiții Mercedes-AMG GT3. În spatele acestei grile se află un sistem de controlare și direcționare a admisiei de aer. Este vorba despre niște flapsuri care se închid sau se deschid, fiind acționate într-o secundă de un motor electric. Aceste sunt deschise atunci când cresc temperaturile unor componente, în rest stau închise, pentru a devia aerul pe sub mașină, reducând frecarea aerodinamică.

Acoperișul textil al celor două versiuni roadster a fost la rândul său gândit să fie cât mai ușor, pentru a favoriza performanțele. Structura sa este făcută din magneziu, oțel și aluminiu, iar mecanismul de acționare electrică permite ridicarea sau plierea și în mers, în doar 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Acoperișul poate fi ales în culoare neagră, roșie sau bej, în funcție de cum dorește clientul să-l asorteze cu cele 11 culori disponibile pentru personalizarea exteriorului și cele 10 culori oferite pentru tapițeria habitaclului.

Pentru confortul pasagerilor, scaunele sport AMG încorporează pentru prima oară climatizare cu 3 trepte, precum și sistemul AIRSCARF care suflă aer cald la nivelul gâtului, făcând mai plăcut condusul cu acoperișul coborât. Și intensitatea AIRSCARF poate fi reglată pe trei trepte.

Nu în cele din urmă, renumita companie Burmester a dezvoltat un sistem audio special, care include un sistem de reproducere a sunetului de bass (Externed Coupled Subwoofer – ECS). Practic, tot habitaclul este folosit ca o incintă de subwoofer. În loc să se rezume la un subwoofer de dimensiuni limitate, Burmester a instalat un subwoofer într-un spațiu din contraaripa roții din dreapta spate. Subwoofer-ul este astfel conectat la caroserie și transmite sunetul prin aceasta.

Citeste si...

Rolls-Royce a prezentat un set de valize mai scump decât un BMW 218i Gran Tourer
Simona Halep, Hublot friend, s-a întâlnit cu clienții brandului în România, sub egida Hublot și Cell...

Lasa un comentariu:

Comentarii