Advertisement
STIRI — octombrie 31, 2018 at 2:52 pm

VIDEO: McLaren Speedtail – O lacrimă din carbon, care alunecă pe șosea cu 403 km/h

by

Hyper-GT-ul McLaren Speedtail va fi produs în doar 106 exemplare. Toate au fost deja rezervate de către clienți, iar prețul de pornire a fost de 1,75 milioane de lire sterline per exemplar. Acesta este prețul fără taxe și fără personalizările sau dotările special cerute de clienți.

McLaren Speedtail-05 P

Performanțele lui McLaren Speedtail sunt la fel de amețitoare ca și prețul. De altfel, acesta este cel mai rapid model creat vreodată de constructorul britanic. Mai exact, atinge 403 km/h (mph)! Încă nu a fost comunicat sprintul 0-100 km/h. Dar asta pentru că poate este mult mai grăitor demarajul 0-300 km/h, despre care McLaren ne spune că durează doar 12,8 secunde. Ca să ne facem o idee mai clară, trebuie să ne amintim că McLaren P1 avea nevoie de 16,5 secunde pentru aceeași ispravă.

De asemenea, este cel mai puternic McLaren din toate timpurile. Sistemul său de propulsie este hibrid și livrează 1.050 CP. Aceștia au de catapultat o mașină ce cântărește la gol (fără lichide) doar 1.430 kg.

McLaren Speedtail-07 P

Pentru atingerea vitezei maxime trebuie activat modul de rulare Velocity. Acesta ajustează răspunsul sistemului de propulsie și unghiul eleroanelor active, retrage camerele video ce țin locul oglinzilor retrovizoare și coboară garda la sol cu 35 mm, mulțumită sistemului de control activ al șasiului. În modul Velocity, înălțimea mașinii este coborâtă la 1,12 m.

Numele Speedtail descrie foarte clar designul Hyper-GT-ului. Acesta se distinge prin consola spate foarte alungită. Lungimea totală a mașinii este de 5.137 mm (depășește lungimea unei limuzine Mercedes-Benz Clasa S cu ampatament standard). McLaren subliniază că, văzut de sus, Speedtail arată precum o lacrimă, și asta pentru că supersportiva are cea mai eficientă aerodinamică dintre toate modelele acestei mărci. Pentru optimizarea aerodinamicii, sunt oferite capace speciale pentru jantele roților frontale. Clienții pot opta dacă doresc să le monteze.

Aceste capace sunt făcute din fibră de carbon, același material din care este făcută structura monococă a mașinii și caroseria. Eleroanele de carbon activate hidraulic sunt decupaje ale părții din spate. Practic, caroseria se îndoaie pentru a avea funcție de eleron. Totodată, decupajul acestor eleroane are luft de numai 1 mm, pentru a se evita crearea de turbulențe.

McLaren a creat și un nou tip de material compozit ultra-ușor. Acesta combină fibra de carbon cu titan (Titanium Deposition Carbon Fibre). Acest material mai ușor decât fibra de carbon este folosit pentru elemente precum pragurile laterale, difuzorul aerodinamic și părți din spoilerul frontal.

McLaren Speedtail-10

McLaren a apelat la orologierul elvețian Richard Mille pentru a crea și elemente decorative pentru habitaclu. Acestea sunt făcute din fibră de carbon obținută prin suprapunerea la un unghi de 45 de grade a numeroase pelicule de doar 30 de microni. Materialul este apoi tăiat pentru a expune un model al fibrelor ce seamănă cu valurile de apă. Materialul denumit Thin-Ply Technology Carbon Fibre (TPT) este folosit și pentru emblemele de pe caroserie, ale căror litere sunt din aur alb de 18 karate.

Nu în cele din urmă, McLaren Speedtail se distinge și prin faptul că habitaclul său oferă loc pentru 3 persoane. Scaunele pasagerilor flanchează scaunul șoferului amplasat central. Plafonul vitrat amplifică senzația de spațiu. Iar pentru confortul pasagerilor, zona superioară a parbrizului electrocromatic se închide la nuanță printr-o simplă atingere de buton. Această soluție a eliminat nevoia montării unor parasolare.

Citeste si...

VIDEO: Porsche Panamera Sport Turismo – Mai mult spațiu pentru sport
Maserati Levante Trofeo debutează cu 590 CP

Lasa un comentariu:

Comentarii