Advertisement
STIRI — februarie 8, 2018 at 2:25 pm

VIDEO: McLaren Senna – Performanțe de competiții, omologate pentru șosea

by

Debutul public al modelului McLaren Senna va fi găzduit la salonul auto din Geneva, în 6 martie.

McLaren Senna Victory Grey 3-Dark

McLaren a dezvăluit cifre detaliate despre supersportivul model Senna, omologat pentru șosea, dar conceput drept o mașină pentru spulberat recorduri pe circuit. Acestea sunt cele mai importante date:
Supersportivul model Senna are cel mai puternic motor cu combustie internă produs vreodată de McLaren pentru o mașină de șosea. Propulsorul V8 twin-turbo dezvoltă 800 CP la 7.250 rpm și 800 Nm între 5.500 și 6.700 rpm (dintre care 700 Nm sunt disponibili de la 3.000 rpm).
McLaren spune că sunetul modelului Senna este diferit de al celorlalte sportive pe care le produce. Constructorul britanic aseamănă sunetul propulsorului cu cel al motocicletelor de competiție. Sunetul evacuării crește cu 10dB la fiecare creștere a turației cu câte 2.000 rpm.
Sistemul de suspensii RaceActive Chassis Control II (RCC II) are amortizoare adaptive interconectate hydraulic (atât stânga-dreapta, cât și față-spate). Informațiile culese de rețeaua de senzori distribuiți la roți, amortizoare și caroserie sunt procesate atât de rapid, încât răspunsul amortizoarelor este adaptat în doar 2 milisecunde.
Timpii de accelerație sunt amețitori (0-100 km/h în 2,8 secunde, 0-200 km/h în 6,8 secunde), iar viteza maximă este de 340 km/h. Sfertul de milă (402 km) este parcurs cu start de pe loc în 9,9 secunde.

Designul caroseriei, eleron și elementele active generează o apăsare aerodinamică de 800 kg la 250 km/h.
Șasiul Monocage III și panourile caroseriei sunt făcute de carbon, astfel că modelul Senna este cel mai ușor McLaren omologat pentru șosea de la legendarul F1 în coace. McLaren Senna cântărește doar 1.198 kg, ceea ce înseamnă un raport de 668 CP per tonă.
Vor fi produse doar 500 de exemplare McLaren Senna. Toate sunt deja vândute, vor fi asamblate manual la uzina McLaren din Woking, într-un proces ce durează 300 de ore.
Prețul (cu taxe incluse) al unui exemplar McLaren Senna este de 750.000 lire sterline. În ultimul exemplar din seria limitată a fost licitat în decembrie 2017 pentru 2 milioane de lire sterline. Această sumă a fost donată Institutului Ayrton Senna, o organizație non-profit care oferă educație copiilor și tinerilor din Brazilia.

Citeste si...

Porsche Panamera primește un V6 de 330 CP și o versiune cu ampatament lungit
Noile modele smart electrice sunt acum disponibile prin Autoklass Pipera

Lasa un comentariu:

Comentarii