Advertisement
Lifestyle, STIRI — decembrie 21, 2016 at 3:31 pm

VIDEO: MB&F Horological Machine No. 8 Can-Am invocă nostalgia motorsportului clasic

by

MB&F Horological Machine No. 8 Can-Am este un spectacol de design și avangardism inspirat din lumea motorsportului.

open-hm8_rt_hres_cmyk

Orologierul MB&F (Maximilian Busser & Friends) a promovat mereu prin creațiile sale ideea că adultul creativ este copilul care a supraviețuit trecerii timpului. Iar ceasul MB&F Horological Machine No. 8 Can-Am este o dovadă a acestui principiu.
Noul model a fost inspirat din pasiunea pe care Maximilian Busser o are pentru mașini. De altfel, în tinerețe Maximilian visa să devină designer de automobile, însă cariera să îl conducă spre proiectarea de ceasuri recunoscute internațional pentru estetica avangardistă și originală. În cazul modelului MB&F Horological Machine No. 8 Can-Am muza lui Maximilian au fost bolizii din competițiile Can-Am. Pe numele său întreg Canadian-American Challenge Cup, competiția s-a desfășurat între 1966 și 1987 și atras echipe precum McLaren, Porsche, Lola, Chaparral, BRM, Shadow. În clipul video de prezentare a ceasului sunt incluse imagini din cadrul Can-Am. Iar noua creație MB&F a este lansată în 2016 și ca o aniversare a 50 de ani de la debutul acestei competiții.

Ceasul MB&F Horological Machine No. 8 Can-Am încorporează multe soluții de design atipice. Afișajul orelor și minutelor se face prin două lupe amplasate pe lateralul carcasei angulare, ceea permite șoferului să citească ușor cifrele în timp ce ține mâna pe volan. Cifrele orelor și minutelor par luminate în întuneric deoarece afișajele sunt vopsite cu Super-LumiNova.
Aluzia la automobile și mașinile de competiții în special continuă prin cele două cadre din partea superioară a ceasului. Aceste bolte făcute din titan de grad 5 sunt inspirate din roll-cage-ul mașinilor de curse. Structura carcasei este oferită în două combinații: aur alb de 18k și titan, sau aur roșu de 18k (5N) și titan.
Rotorul albastru este la rândul său un element distinct în designul acestui ceas. Este din aur de 22k și are decupaj pe care orologierul îl aseamănă cu cel al lamelor tipice unor topoare de luptă.
Așa-zis-ul motor al ceasului este etalat în toată gloria sa prin carcasa transparentă făcută din cristal safir tratat cu o peliculă specială pentru a nu reflecta lumina. Calibrul mecanic a fost dezvoltat de MB&F și are la bază un mecanism care provine de la Girard-Perregaux, un alt orologier de elită. Mecanismul oferă o rezervă de putere de 42 de ore.

Citeste si...

Lamborghini Aventador Miura Homage a debutat la Goodwood
Velar va fi al patrulea membru al familiei Range Rover

Lasa un comentariu:

Comentarii