Advertisement
RETRO, STIRI — martie 8, 2016 at 9:12 pm

VIDEO: Maria Teresa de Filippis, prima femeie pilot din Formula 1

by

Maria Teresa de Filippis a fost un pionier al motorsportului, fiind prima femei pilot din istoria Formulei 1.

580395M.jpg

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii serbată în fiecare an pe 8 martie vă propunem să ne aducem aminte de prima femeie pilot care a participat în Formula 1, neînfricata Maria Teresa de Filippis. Putem vedea de ce Juan Manuel Fangio a botezat-o Pilotino mulțumită unui film de arhivă publicat de Maserati.

Maria Teresa de Filippis luat startul în prima sa cursă de Formula 1 în cadrul Marelui Premiu al Belgiei din 1958, aflându-se la volanul unui Maserati 250F.

Tot la volanul mașinilor Maserati a participat la încă 3 curse de Formula 1. Colaborarea cu marca italiană a continuat și în alte discipline de motorsport.

580380M.jpg

În 1959 s-a alăturat echipei lui Jean Behra, care folosea mașină Porsche. Însă în același an Jean Behra avea să sufere un accident fatal chiar în timpul unei competiții. Maria a fost zguduită de a această întâmplare și s-a retras din motorsport.

În 1979 a acceptat să devină membru în Club Internationale des Anciens Pilotes de Grand Prix F1, clubul foștilor piloți de Formula 1, devenind în 1997 vice-președinte și  într-un final președinte de onoare al acestuia. Totodată a fost și unul dintre fondatorii Maserati Club.

Mult stimata doamnă a motorsportului s-a născut în Napoli, Italia în 11 noiembrie 1926. Și a început să participe în competiții cu mașini la vârsta de 22 de ani când doi dintre frații ei i-au spus că nu ar putea să conducă rapid. Avea să câștige prima cursă pilotând un Fiat500.

Din păcate, Maria Teresa de Filippis ne-a părăsit în 8 ianuarie 2016, dar legenda sa rămâne la fel de puternică, fiind o reală sursă de inspirație.

Vă invităm să o vizionați chiar pe Maria povestind cum campionul Fangio îi spunea că merge prea repede și că își asumă prea multe riscuri.

Citeste si...

Buick Avista – Visul american renaște
VIDEO: Lotus Evija – 2.000 de cai putere, hrăniți de la priza electrică

Lasa un comentariu:

Comentarii