Advertisement
STIRI — iulie 13, 2016 at 1:54 pm

VIDEO: Jaguar Land Rover dezvoltă o serie de sisteme de condus autonom în off-road

by

Grupul Jaguar Land Rover ne demonstrează că inteligența artificială și sistemele de condus autonom vor transforma și condusul în off-road.

Surface_ID_03

Sistemele Jaguar Land Rover de condus autonom în off-road este în prezent în curs de dezvoltare, inginerii companiei desfășurând teste pentru îmbunătățirea lor. Însă ele vor deveni realitate. Mașinile Land Rover folosite pentru dezvoltarea acestor sisteme de condus autonom în teren accidentat și condiții de vreme vitrege folosesc cameră stereo, radar, LIDAR și senzori cu ultrasunete pentru a analiza terenul din jurul mașinii. Senzorilor cu ultrasunete scanează suprafețe de până la 5 metri înaintea mașinii și ajută sistemul autonom să recunoască iarba, pietrișul, zăpada și nisipul pe care urmează să ruleze mașina. Astfel, se dictează automat sistemului Terrain Response să modifice modul de rulare al mașinii, adică să pregătească controlul tracțiunii în funcție de particularitățile suprafeței pe care se va înainta. Jaguar Land Rover subliniază că senzorii pe care îi testează sunt capabili să analizeze suprafața de rulare chiar și în condiții de ploaie sau ninsoare.

Un sistem numit Overhead Clearance Assist folosește o cameră stereo pentru a detecta dacă în calea mașinii există crengi sau limitatoare de înălțime precum cele din parcări. Șoferul trebuie să specifice sistemului ce înălțime are mașina. Acest factor variabil trebuie specificat mai ales pentru cazurile în care pe plafonul mașinii sunt ancorate fie un portbagaj de plafon, fie o bicicletă. Dacă sistemul Overhead Clearance Assist calculează că înălțimea mașinii este prea mare, atunci îl alertează pe șofer printr-un mesaj afișat pe ecranul tactil din planșa de bord. Inginerii Jaguar Land Rover au dezvoltat și sistemul Terrarin-Based Speed Adaptation (TBSA), care folosește camere speciale pentru a detecta cât de dificil este terenul accidentat din calea mașinii. Aceste camere sesizează gropile sau cât de denivelat este drumul și detectează inclusiv suprafețe acoperite cu apă. Apoi comandă ajustarea vitezei cu care se deplasează mașina.

Connected_convoy_01

Nu în cele din urmă Jaguar Land Rover a creat un sistem de conectivitate wireless între mașini (V2V) denumit Off-Road Conected Convoy. Sistemul de comunicare V2V poate conecta mașinile care formează un convoi într-un mediu off-road. Sistemul transmite între mașini informații diverse, precum cele legate de localizare, adaptarea înălțimii suspensiilor și setările sistemelor de control al tracțiunii. Dacă un vehicul s-a oprit, celelalte mașini din convoi voi fi alertate. De exemplu, dacă o roată a unei mașini a căzut într-o groapă, sau a alunecat pe un bolovan, aceste informații vor fi transmise celorlalte mașini. În viitor, un convoi de mașini autonome va folosi comunicarea V2V pentru a ajusta setările sistemelor de control al tracțiunii și stabilității. Mașinile conectate vor putea inclusiv să aleagă altă rută pentru a nu întâmpina aceleași obstacole care au oprit mașina din fruntea convoiului. Jaguar Land Rover spune că printre beneficiile conectivității se numără inclusiv faptul că, în timpul unui safari, mașina care conduce convoiul le poate comunica celorlalte să încetinească sau să se oprească în zone unde pasagerii pot face poze minunate în natură.

Citeste si...

Ralph Lauren – Colecționarul de mașini care redefinește moda ceasurilor
Ceasurile Brooks Brothers Round Face etalează versatilitatea curelelor de nailon

Lasa un comentariu:

Comentarii