Advertisement
RETRO, STIRI — februarie 8, 2018 at 4:35 pm

VIDEO: Jaguar D-type, reîncarnat în 25 de exemplare

by

Se spune că istoria se repetă. Iar reîncarnarea lui Jaguar D-type este unul dintre cele mai frumoase exemple în care istoria se poate repeta.

jclassicdtype05021802

Între 1955 și 1957 Jaguar D-type a câștigat de 3 ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans, propulsat de motorul XK cu 6 cilindri. Frumusețea sa era completată astfel cu un palmares remarcabil.

În 1955 Jaguar avea în plan de a produce modelul D-type în 100 de exemplare. Însă doar 75 au fost construite. Iar acum, la 6 decenii distanță, Jaguar readuce la viață această legendă motorizată, producând și restul de 25 de exemplare din seria plănuită inițial.

Jaguar și-a format deja mâna în producerea de modele clasice, după ce a construit 6 exemplare E-type Lightweight și 9 exemplare XKSS respectând nu doar specificațiile, ci chiar și metodele de manufacturare. Acestea s-au vândut ca pâinea caldă, deși au fost vândute cu peste 1 milion de lire sterline. Același succes este de așteptat și pentru D-type.

La 62 de ani după ce a fost produs ultimul dintre cele 75 de D-type-uri originale, Jaguar începe manufacturarea acestui model.

Divizia Jaguar Land Rover Classic Works din Warwickshire va construi modelul D-type atât în versiunea de caroserie Shortnose din 1955, cât și în cea Longnose din 1956. Clienții sunt liberi să aleagă versiunea preferată.

Prototipul pe care ni-l dezvăluie Jaguar este variant Longnose, care se distingea prin capote alungită, aripa verticală din spatele șoferului sau etrierele cu sistem de schimbare rapid.

Noul, dar totodată clasicul, Jaguar D-Type, a debutat în data de 7 februarie 2018 la Salon Retromobile în Paris.

Citeste si...

Porsche Design 911 Soundbar - Sistemul audio făcut din toba lui 911 GT3
Interviu Florin Mergea: Pasiune pentru motorsport

Lasa un comentariu:

Comentarii