Advertisement
STIRI — iunie 8, 2018 at 3:23 pm

VIDEO: Hyundai Tucson este actualizat cu propulsie hibridă ce include motor diesel

by

Hyundai Tucson, cel mai bine vândut model al gamei coreene în Europa în 2016 și 2017, a primit actualizări consistente, care includ și propulsie de tip mild hybrid, de 48 V, ce încporporează un motor diesel de 2.0 litri.

New Hyundai Tucson (8)

Noul Tucson va fi primul model Hyundai cu acest sistem de propulsie hibrid „ușor”, care a fost dezvoltat la la Centrul Tehnic din Europa al mărcii Hyundai.

Iată cum descrie constructorul noul sistem de propulsie:
„Noua tehnologie include o baterie litiu-ion de 0.44 kWh 48V, un motor generator de pornire Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), un convertor LDC (joasă tensiune DC/DC) și un invertor. La accelerare, MHSG oferă un plus de putere de până la 12 kW, ajutând motorul diesel, consumul de combustibil fiind astfel redus. Sistemul realizează schimbarea automată între funcția tracțiune și funcția recuperare energie/generator MHSG. În plus, MHSG oferă ajutor motorului cu ardere, folosind energie din bateria de 48 V, reducând sarcina motorului în timpul accelerărilor normale și asigurând un cuplu suplimentar în cazul demarajelor puternice.
În timpul decelerării și al frânării, energia cinetică este recuperată pentru a încărca bateria, consumul de combustibil și emisiile de CO2 fiind reduse semnificativ, fără a sacrifica însă plăcerea de a conduce. Noua tehnologie asigură consum de combustibil redus cu până la 7% (cutie de viteze manuală), conform standardului NEDC. Motorul diesel de 2.0 litri este cea mai puternică versiune disponibilă pentru noul Tucson (137 kW/186 CP). Autovehiculul este disponibil cu tracțiune integrală și poate fi combinat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau cu noua cutie automată cu opt viteze.”

New Hyundai Tucson Interior (2)

Încă un avantaj al noului sistem de propulsie mild hybrid este faptul că poate fi propus împreună cu motorizări diverse. De altfel, Hyundai anunță că din primăvara lui 2019 în va oferi pentru Tucson și împreună cu diesel-ul Smart Stream de 1,6 litri. Hyundai mai subliniază că toată gama de motorizări respectă normele Euro 6d Temp pentru emisii de noxe.

Odată cu modernizarea tehnologică, Hyundai Tucson primește și actualizări la nivelul designului. Se remarcă, de exemplu, blocurile optice cu semnătură luminoasă LED și noua grilă frontală tipică noului limbaj estetic al mărcii Hyundai.

Versiunea evoluată a SUV-ului compact va intra în producție în luna iunie și va fi comercializat în Europa din vara acestui an.

Citeste si...

VIDEO: Jaguar F-Type SVR a fost dus la limită de Michelle Rodriguez, vedeta Fast and Furious
BMW i3 va avea autonomie de până la 300 km din această vară

Lasa un comentariu:

Comentarii