Advertisement
STIRI — aprilie 21, 2017 at 9:42 am

VIDEO: Hyundai Santa Fe a traversat Antarctica pilotat de stranepotul legendarului explorator Ernest Shackleton

by

Patrick Bergel a dus la bun sfârșit călătoria demarată de străbunicul său în urmă cu peste 100 de ani, traversând cel mai rece și uscat continent din lume cu un autovehicul de pasageri. În cadrul expediției, desfășurate pe o perioadă de 30 de zile, a fost utilizat modelul Hyundai Santa Fe echipat standard cu motorul diesel de 2,2 litri.

Acțiunea poate fi urmărită în clipul video Hyundai Motor pe pare îl puteți vedea accesând http://shackletonsreturn.hyundai.com/en/, sau aici:

Patrick Bergel, strănepotul legendarului Ernest Shackleton, a devenit prima persoană care a condus un autovehicul de pasageri în Antarctica. Traseul de 30 de zile a fost parcurs de la Union Camp la McMurdo și înapoi la volanul modelului de producție Hyundai Santa Fe, cu această ocazie fiind încheiată călătoria inițiată de marele explorator polar în urmă cu peste 100 de ani.
Acțiunea susținută de Hyundai Motor s-a desfășurat în condiții extreme, pe o distanță de 5.800 km de teren înghețat. Pe lângă temperaturile de până la -28 de grade C, echipa a fost nevoită să identifice noi trasee pe calotele plutitoare de gheață, care nu au mai fost parcurse anterior de vehicule cu roți.
Bergel, antreprenor în domeniul tehnologiei, a declarat: „Nu sunt un explorator polar, tocmai de aceea această experiența a reprezentat o mare provocare. Traseul nu poate fi comparat cu cel al străbunicului meu, însă pentru mine este o realizare să fiu prima persoană care parcurge această distanță cu ajutorul unui autovehicul.”

Shackleton 6
Cursa a avut ca sursă de inspirație călătoria lui Shackleton – Trans-Antarctica, desfășurată în perioada 1914-1917, atunci când s-a încercat prima traversare pe sol a continentului. Însă, expediția a eșuat, Shackleton și echipa sa fiind nevoiți să navigheze pe marea furtunoasă, pe o distanță de 800 de mile, spre Georgia de Sud.
„Filosofia Hyundai de a oferi experiențe memorabile consumatorilor a rezonat cu povestea lui Ernest Shackleton. 100 de ani mai târziu, prin intermediul lui Patrick, visul marelui explorator de a traversa Antarctica se indeplinește”, a declarat Scott Noh, Head of Overseas Marketing Group al Hyundai Motor Company.
Echipa a călătorit de la Union Glacier la Polul Sud, urmând apoi traseul Leverett – Muntii Trans-Antarctica – vulcanul Mount Erebus – Roce Ice Shelf – McMurdo.
„Peisajele au fost impresionante. Suntem primii care au reușit să parcurgă această suprafață cu ajutorul unui vehicul cu roți, în timp ce străbunicul meu a fost prima persoană care a urcat pe muntele Erebus”, a adăugat Bergel.
Unul dintre cei mai experimentați conducători auto din Antarctica, Gisli Jónsson de la Arctic Trucks, s-a ocupat de pregătirea autovehiculului înainte de eveniment, coordonând ulterior expediția din Antarctica.
„Este pentru prima oară când această cursă este efectuată. Deși, foarte mulți au fost neîncrezători, le-am demonstrat contrariul”, a adăugat Jónsson.
Călătoria, care a avut loc în luna decembrie 2016, a fost surprinsă într-un scurt metraj de către Hyundai, dezvăluit în premieră în cadrul unui eveniment organizat la Hospital Club, Londra.
Despre Hyundai
Hyundai Auto România, parte a Grupului Țiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 și aduce pe piața națională nouă modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât și din cea a autovehiculelor comerciale. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

Citeste si...

Viitorul văzut de Bentley: Afișaje digitale suprapuse pe lemn, pentru „generația conectată”
Mercedes-AMG GT S Roadster anunță o vară fierbinte

Lasa un comentariu:

Comentarii