Advertisement
STIRI — ianuarie 11, 2018 at 4:04 pm

VIDEO: Hyundai Nexo – Un nivel superior pentru propulsia electrică alimentată cu hidrogen

by

Hyundai Nexo a fost prezentat în Las Vegas, la Târgul Internațional de Electronice (CES) 2018, și aduce argumente foarte persuasive pentru faptul că hidrogenul este considerat de numeroși constructori auto drept cel mai sustenabil combustibil al viitorului.

Large-30780-NEXO

„Energia hidrogenului reprezintă cheia construirii unei societăți mai durabile. Hyundai Motor Company a preluat deja un avantaj în tehnologia hidrogenului cu modelul Tucson FCEV”, a declarat Woong-chul Yang, vicepreședinte al companiei Hyundai Motor Company.
De altfel, Hyundai demonstrează la CES 2018 cum un Nexo poate alimenta cu necesarul de energie electrică aparatura dintr-o gospodărie, folosindu-și propulsia sa cu hidrogen. Dar beneficiile propulsiei cu celulă de combustibil (Fuel Cell) nu se rezumă aici, după cum detaliază Hyundai: “Nexo poate furniza apă pură pentru creșterea vegetației, deoarece celulele de combustibil emit doar apă (sau vapori de apă) ca produs secundar. În timp ce vehiculele cu motoare cu ardere internă pot reduce doar emisiile, Nexo poate produce apă pentru utilizări multiple. Un alt beneficiu oferit de Nexo este capacitatea de purificare a aerului. Deoarece sistemele cu celule de combustibil necesită un aer pur pentru funcționare, Nexo îndepărtează 99,9% din praful fin din aer.”

08
Totodată, performanțele și eficiența lui Hyundai Nexo arată că propulsia cu hidrogen este cu adevărat competitivă și nu reprezintă doar un vis ecologic aplicabil într-un viitor îndepărtat. Concret, Hyundai Nexo este creditat cu o autonomie maximă încadrată între 600 și 800 km, în funcție de standardele de măsurare. Singurul neajuns real nu ține de capacitățile mașinii, ci de lipsa unei infrastructuri care să ofere suficiente stații de încărcare cu hidrogen. Pe de altă parte, alimentarea cu hidrogen durează câteva minute, spre deosebire de faptul că automobilele electrice care se alimentează de la priză trebuie să stea conectate ore în șir.
Hyundai subliniază și rezistența pe care propulsia cu hidrogen a modelului Nexo o are la temperaturi extreme: “Conceput pentru temperaturi medii și extreme, testele realizate au demonstrat că Nexo este capabil să pornească după ce a fost supus temperaturilor peste noapte de -29 grade Celsius. Autovehiculul poate porni la frig în 30 de secunde, sistemul cu celulă de combustie se încălzește repede. Nexo are, de asemenea, performanțe excelente de răcire la urcarea pantelor abrupte, la temperaturi de peste 49 grade Celsius.”

Lansarea Nexo, cel mai recent model din portofoliul de vehicule ecologice, contribuie la consolidarea poziției Hyundai în ceea ce privește tehnologia fuel cell, în conformitate cu obiectivul producătorului de a lansa 18 modele ecologice pe piețele globale până în anul 2025.

Hyundai Nexo va fi comercializat din 2018 și aduce o propulsie electrică alimentată cu hidrogen substanțial mai avansată decât cea utilizată de modelul Tucson FCEV (ix35 FCEV). Constructorul coreean ne oferă și un tabel edificator în acest sens:

hyundai nexo vs tucson
Din arsenalul tehnologic avangardist al lui Hyundai Nexo fac parte și sistemele de asistare a condusului. Acestea sunt descrise astfel de constructor:
Sistemul de vizualizare a unghiului mort (BVM) monitorizează părțile laterale și spate ale autovehiculului, indiferent de direcția de schimbare a benzilor.
Sistemul de menținere a benzii (LFA) ajustează automat direcția pentru ca autovehiculul să rămână pe mijlocul căii de rulare la viteze cuprinse între 0 și 145 km/h, atât pe autostrăzi, cât și în oraș. Împreună cu sistemul de asistență rutieră Hyundai (HDA), care utilizează senzori și hărți de date pentru o funcționare sigură și reglare automată a vitezei, conducătorii auto vor putea parcurge cu ușurință distanțe lungi, în condiții de siguranță sporită.
Sistemul de asistență pentru parcare inteligentă din afara vehiculului (RSPA) permite parcarea autonomă, cu sau fără conducătorul auto în autovehicul. Cu ajutorul acestei funcții, autovehiculul poate fi dus într-un loc de parcare perpendicular, în timp ce conducătorul auto se află în afara autovehiculului.

Citeste si...

Range Rover Velar: punct ochit, punct lovit
Mercedes-Benz Clasa X - Disponibil în România, de la 35.528 euro (cu TVA)

Lasa un comentariu:

Comentarii