Advertisement
STIRI — iunie 15, 2017 at 2:13 pm

VIDEO: Hyundai Kona vizează clientela europeană cosmopolită

by

Hyundai Kona completează gama de SUV-uri a constructorului din Coreea de Sud.

All-New Kona_Exterior (2)

Hyundai Kona debutează într-un segment în care avangardismul, mai ales estetic, dar și tehnologic, sunt imperios necesare. Este vorba despre segmentul modelelor crossover sub-compacte, unde Nissan Juke sau mai nou Toyota C-HR impun un standard înalt de extravaganță. Astfel se justifică, aspectul îndrăzneț al lui Kona, care devine al patrulea model tip SUV din gama Hyundai pentru Europa. Rolul său este unul strategic pentru producătorul din Coreea de Sud.

„Cu un design avangardist și echipamente de top, Kona a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea clienților cu un stil de viață dinamic. Este mai mult decât un nou membru al gamei SUV, reprezintă un pas important în vederea îndeplinirii obiectivului Hyundai de a deveni producătorul auto asiatic numărul unu pe piața din Europa, până în anul 2021”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Deci așteptările sunt mari de la Kona, însă Hyundai cunoaște bine cerințele europenilor în materie de SUV-uri. Din 2001 până în prezent, Hyundai a convins peste 1,4 milioane de clienți de pe bătrânul continent să aleagă SUV-urile sale. Acum 16 ani Hyundai lansa în Europa modelul Santa Fe. Acum gama de SUV-uri este formată din Santa Fe, Grand Santa Fe și Tucson. Toate se bucură de o recepție bună. De exemplu, Tucson s-a vândut din 2015 până acum în peste 200.000 de exemplare.

Kona are toate argumentele pentru a contribui substanțial la numărul total de SUV-uri vândute de Hyundai în Europa. În primul rând se va face remarcat rapid, datorită design-ului. Bandourile de protejare a caroseriei care ornează caroseria cu profil dinamic, grila frontală stil cascadă, luminile de zi și farurile cu LED, plafonul de culoare diferită, paleta de 10 culori disponibile pentru vopseaua caroseriei sunt elemente care îi permit să aibă o identitate distinctă chiar și în prezența exuberantelor concurente Nissan Juke și Toyota C-HR. De asemenea, Kona se va adresa și clienților care aveau în vizor modelele Opel Mokka X, Mazda CX-3, Citroen C3 Aircross sau chiar Citroen C4 Cactus, ori Peugeot 2008.

All-New Kona_Interior (7)

În interiorul lui Kona ambianța este modernă, lucru subliniat și de sistemul Head-Up Display (HUD). Acesta este o premieră pentru Hyundai și proiectează în campul vizual al șoferului, prin intermediul ecranului de 8 inch, informații precum viteza de rulare, indicațiile sistemului de navigație, nivelul combustibilului, avertizările emise de sistemele de siguranță, sau informațiile din meniul sistemului audio și al radioului.
În echiparea standard, Hyundai Kona oferă conectivitate prin Bluetooth și USB, iar planșa de bord include un ecran LCD multifuncțional și tactil, de 5 inch. Un sistem infotainment superior, cu ecran tactil LCD de 7 inch, include camera video pentru marșarier (cu linii de ghidare dinamică afișate pe ecran) și conectivitate extinsă prin Apple Car Play și Android Auto, pe lângă cea prin Bluetooth. Echiparea de top este un sistem de infotainment cu ecran LCD tactil de 8 inch, care oferă toate funcțiile sistemului cu ecran de 7 inch, dar adaugă abonament pe șapte ani la serviciile LIVE, hărți 3D și Lifetime Mapcare (asigură actualizarea anuală a hărților vehiculelor Hyundai eligibile, pentru o perioadă de minimum 10 ani de la încetarea producției modelului). De asemenea, Hyundai Kona este echipat și cu suport pentru încarcarea wireless a smartphone-ului, prin inducție (standard Qi).

All-New Kona_Exterior (6)

Lista echipamentelor de siguranță include sistemul autonom de frânare cu funcție de detectare a pietonilor (AEB), monitorizarea unghiului mort (BSD), asistența la menținerea benzii de rulare (LKAS) inclusiv prin corectarea automată a direcției, asistența la faza lungă (HBA) cu funcție antiorbire, monitorizarea atenției conducătorului auto (DAA) și asistența la ieșirea cu spatele din parcare (RCTA), care avertizează șoferul atunci când un vehicul urmează să treacă prin spatele lui Kona, în timpul unei în manevre în marșarier.

All-New Kona_Exterior (11)

Pentru început, Hyundai Kona va fi disponibil cu 2 motorizări turbo pe benzină. Propulsorul cu 3 cilindri 1.0 T-GDI dezvoltă 120 CP și 172 Nm și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Cu această motorizare viteza maximă este 181 km/h, demarajul 0-100 km se efectuează în 12 secunde, consumul mediu este de 5,3 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 119 g/km. Motorul 1.6 T-GDI are 4 cilindri și livrează 177 CP și 265 Nm, resurse gestionate prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Cu această motorizare este oferit și sistemul de tracțiune integrală, care direcționează până la 50% din cuplu către puntea spate. În cazul acestei configurații viteza maximă este 205 km/h, accelerația 0-100 km/h se face în 7,9 secunde, consumul mediu este de 7,3 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 169 g/km.

Ulterior va fi propusă și o motorizare diesel de 1,6 litri. Acest propulsor va putea fi ales în 2 versiuni. Cea de 115 CP și 260 Nm a avea tracțiune pe puntea față și cutie de viteze manuală cu șase trepte. Iar varianta de 136 CP și 320 Nm, oferă clienților posibilitatea de a alege între tracțiune față sau integrală și este cuplată la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Citeste si...

Skoda VisionS – Așa va arăta noul SUV Skoda
Tesla revendică titlul de cea mai rapidă mașină din lume cu Model S P100D care are baterie de 100 kW...

Lasa un comentariu:

Comentarii