Advertisement
STIRI — septembrie 5, 2017 at 5:26 pm

VIDEO: Ford EcoSport – SUV-ul urban care va fi produs la Craiova

by

Pofta pentru SUV-uri subcompacte este în continuă creștere mai ales în Europa. Iar Ford EcoSport răspunde cu o serie de actualizări substanțiale.

FORD_2017_EcoSport_Barcelona_04

„Ford a vândut 150.000 de exemplare ale SUV-ului subcompact EcoSport în Europa din 2014, momentul în care acest model a fost introdus în Europa, iar vânzările au crescut anul trecut cu 40%”, spune Steven Armstrong, vicepreședinte al grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Asta este o veste foarte bună pentru România, fiindcă versiunea pentru Europa a acestui model actualizat va fi produsă la uzina din Craiova.

Perspectivele pentru Ford EcoSport se anunță optimiste și fiindcă înmatriculările de SUV-uri au crescut în 2016 cu peste 21% față de anul anterior, adunând mai mult de un sfert din înmatriculările întregii piețe de autoturisme.

Dar EcoSport nu se poate baza doar pe cererea mare. El are de înfruntat concurență serioasă, motiv pentru care Ford l-a înzestrat nu doar cu elemente de design proaspete, ci și cu un nivel superior de dotări, versatilitate și rafinament.

În segmentul SUV-urilor subcompacte sunt populare opțiunile de personalizare. Iar EcoSport este disponibil în 12 culori completate cu posibilitatea vopsirii unor elemente precum plafonul, montanții frontali și eleronul în culori contrastante. Este oferită în premieră și o variantă cu stil sporitv, EcoSport ST-Line, inspirată de gama de modele Ford Performance, care va avea o identitate distinctă: ”Varianta EcoSport ST-Line va fi disponibilă în echiparea standard cu spoilere și praguri laterale unice inspirate din familia modelelor Ford Performance, cu bare de plafon și rame negre pentru blocurile optice frontale, cu jante Dark Tarnish de 17 inch, cu embleme ST-Line, cu plafon și oglinzi laterale contrastante. La interior, această versiune oferă un volan ST-Line unic cu partea inferioară teșită și îmbrăcat în piele. Scaunele cu tapițerie parțial din piele beneficiază de inserții Miko-Dinamica – un material special de tip piele întoarsă fabricat din poliester reciclat – și de cusături de culoare roșie. Pachetul ST-Line este completat pe EcoSport de schimbătorul de viteză și de mânerul frânei de mână îmbrăcate în piele, de pragurile ST-Line și de pedalierul sport din oțel.”

În habitaclu, gama EcoSport se remarcă prin accentul pus pe creșterea calității, confortului și evoluția sistemelor multimedia și de conectivitate. Volanul poate avea încălzire, iar scaunele au fost modificate pentru a oferi mai mult confort. Nu lipsește controlul electronic automat al temperaturii. Luminile de ambianță în 7 culori și sistemul audio opțional B&O PLAY cu mod Surround Sound contribuie la rândul lor pentru o atmosferă mai rafinată în habitaclu. Latura utilă a fost sporită cu soluții precum cotiere retractabilă și culisantă în care are loc și o tabletă, sau podeaua portagajului cu înălțime ajustabilă. Când podeaua portbagajului este coborâtă complet, volumul util este de 344 litri.

FORD_2017_EcoSport_20

Ford a introdus și tehnologii de conectivitate superioare: „Sistemul de comunicare și multimedia SYNC 3 este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. SYNC 3 este oferit cu ajutorul unui ecran tactil color de 8 inch care este așezat deasupra planșei de bord și poate fi operat cu ajutorul gesturilor pinch și swipe, cunoscute din lumea telefoanelor mobile. SYNC 3 este oferit și în compania opțiunii ecranului tactil color de 6.5 inch. De asemenea, un display color de 4.2 inch le oferă clienților conectivitatea Bluetooth și două porturi USB.”
Ford EcoSport beneficiază și de o listă mai cuprinzătoare de sisteme pentru asistarea condusului. Aceasta poate include Cruise Control cu limitator cu viteză ajustabil, camera video pentru marșarier, comutator automat pentru faza lungă, senzor de ploaie și sistem de detectare a vehiculelor din unghiul mort.Totodată, EcoSport este echipat și cu airbag-uri frontale pentru șofer și pasager, airbag de genunchi pentru șofer, airbag-uri laterale cu protecție suplimentară la nivelul toracelui, proiectate pentru a îndepărta pasagerul de zona critică a unui eventual impact, și cu noile airbag-uri de tip cortină.

Cea mai importantă evoluție în ceea ce privește performanțele dinamice este faptul că Ford EcoSport poate fi echipat acum și cu sistem de tracțiune integrală pe care constructorul îl descrie astfel: „Sistemul Intelligent All Wheel Drive măsoară constant nivelul de aderență al fiecărei roți la nivelul suprafeței de rulare și poate ajusta nivelul cuplului până la 50/50 între puntea față și puntea spate în sub 20 de milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât timpul de care are nevoie un om să clipească.”

Sistemul Ford Intelligent All Wheel Drive este oferit împreună cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri, care este cuplat la o cutie manuală cu șase trepte. Propulsorul dezvoltă 125 CP și 300 Nm și este creditat cu un consum mediu de 4,5 l/100 km și emisii CO2 de 119 g/km.

La momentul lansării lui Ford EcoSport clienții care preferă motorizări diesel vor putea alege și TDCi-ul de 1,5 litri și 100 CP, care este propus doar împreună cu tracțiune pe puntea față și o nouă cutie manuală cu șase trepte. De la jumătatea anului 2018, Ford EcoSport va putea fi echipat cu motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri și în varianta cu tracțiune față și transmisie manuală cu coeficient de frecare redus pentru a oferi un consum și mai mic și emisii și mai coborâte.

FORD_2017_EcoSport_03

Adepții motorizărilor pe benzină vor avea la dispoziție variante ale motorului 1.0 EcoBoost, care și-a atribuit până acum numeroase premii internaționale. Pentru început sunt oferite alternative de 125 CP și 140 CP, dar de la mijlocul anului li se va alătura și versiunea de 100 CP. Varianta de 125 CP cu transmisie automată cu șase trepte va oferi clapete în spatele volanului pentru o schimbare mai confortabilă a treptelor pe modul manual.
Ford subliniază că EcoSport va continua să ofere setări ale suspensiilor și ale direcției ajustate special pentru clienții din Europa, cu un profil optimizat al amortizoarelor, arcurilor, al raportului de direcție, al punții spate cu bară de torsiune, al setărilor sistemului ESP și al nivelului de asistență la nivelul direcției. Iar la siguranța ținutei de drum veghează și sistemul Roll Stability Control, care ajustează cuplul dezvoltat de motor și forțele de frânare pentru a-i ajuta pe șoferi să mențină controlul mașinii.

Monovolumul B-Max iese din producție, pentru a face loc la uzina Ford Craiova SUV-ului EcoSport

Ford a anunțat că la începutul lunii septembrie va înceta producerea monovolumului B-Max la uzina sa din Craiova. Comunicatul oficial explică rocada cu EcoSport: „Ford B-MAX a avut performanțe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere. În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienții din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiția pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro. De asemenea, compania anunță faptul că peste 500 de noi angajați vor fi recrutați pentru a sprijini nevoile zonei de Producție Vehicule. Aceștia se adaugă celor 976 de angajați deja anunțați în luna aprilie și celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare. În aceste condiții, numărul de angajați care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1.700.”

Citeste si...

Bugatti a vândut unui client din Arabia Saudită primul Chiron expus la Geneva și conceptul Vision Gr...
Roger Dubuis Excalibur Aventador S Blue și Pink Gold dedicate supersportivei Lamborghini

Lasa un comentariu:

Comentarii