Advertisement
STIRI — septembrie 26, 2018 at 2:14 pm

VIDEO: Ferrari Monza SP1 și SP2: Ecouri atemporale

by

Ferrari ne-a obișnuit cu faptul că transformă în realitate fanteziile motorizare ale colecționarilor care vor mașini cum nu s-au mai făcut. Destul de frecvent ne încântă cu exemplare unice sau în serie foarte limitată, produse pentru clienți sau pentru a marca aniversări deosebite. Exemple sunt SP12 EC construit în 2012 pentru Eric Clapton, sau alte creații spectaculoase cum au fost F60 America (2015), Sergio (2015), J50 (2017) ori SP38 (2018).

00_ferrari_monza_sp1_sp2

Genul acesta de mașini nu doar aduc profit, ci și întrețin notorietatea și aura exclusivistă a mărcii Ferrari. Iar acum, constructorul italian ne încântă din nou cu modelele Ferrari Monza SP1 și SP2. Ele sunt primele creații dintr-o nouă ediție de modele produse în serie limitată, denumită în mod justificat Icone.
Ferrari Monza SP1 și SP2 sunt inspirate din modelele barchetta produse în anii ’40 și ’50 (148 MM din 1948, 750 Monza, 860 Monza). Pentru a se obține același tip de design, SP1 și SP2 nu au acoperiș. Au fost modelate caroserii menite să evoce o eleganță atemporală, minimalistă. De aceea s-a evitat implementarea detaliilor de design complicate, tipice supersportivelor moderne.

06_ferrari_monza_sp1

Exemplarul Monza SP1 se distinge prin faptul că are doar un loc, pentru șofer. Cel din dreapta este acoperit. Monza SP2 oferă loc și pentru pasager. Însă ambele oferă experiența viscerală de a conduce sub cerul liber. Pentru a devia o parte din turbulențele ce s-ar fi năpustit în habitaclu, Ferrari a montat un mini parbriz, care are rolul de deflector. Ferrari subliniază că lipsa acoperișului și a unui parbriz de dimensiuni mari a oferit libertate designerilor să obțină proporțiile și formele pure de barchetta.
Aspectul captivant este completat de portierele care se deschid în sus.
Desigur, frumusețea este dublată și de sportivitate pură a celor două exotice. Ambele au cel mai puternic motor făcut vreodată de Ferrari pentru o mașină de stradă, adică V12-le de 6,5 litri, care dezvoltă 810 CP (la 8.500 rpm) și 719 Nm (la 7.000 rpm). Drept urmare, gonesc de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și de la 0 la 200 km/h în 7,9 secunde. Acul vitezometrului poate fi împins peste pragul de 300 km/h.
SP1 cântărește 1.500 kg, iar SP2 este mai greu cu 20 kg. Iar pentru a se obține greutăți cât mai reduse s-a recurs la folosirea extinsă a fibrei de carbon. Din acest material sunt făcute capota, panourile caroseriei și ale planșei de bord, carcasele blocurilor optice, jantele.
Încă nu au fost comunicate oficial informații despre prețul acestor mașini sau câte exemplare vor fi produse. Zvonurile spun 1,4 milioane de dolari per exemplar. Cert este că asemenea proiecte vor menține conexiunea cu trecutul fabulos al supersportivelor clasice, într-o industrie care se transformă ireversibil.
Nu în cele din urmă, trebuie menționat că, odată cu aceste mașini fascinante, clienții vor primi seturi de haine și accesorii create special de Loro Piana și Berluti. Seturile includ combinezon, jachetă, cască, încălțăminte, eșarfă, mănuși.

Citeste si...

Jose Mourinho a făcut drift-uri cu Jaguar F-Pace pe un lac înghețat
Simona Halep devine ambasador Mercedes-Benz în România

Lasa un comentariu:

Comentarii