Advertisement
STIRI — februarie 16, 2018 at 1:49 pm

VIDEO: Facelift-ul lui Mercedes-Benz Clasa C debutează în martie, la Geneva

by

Aflată la a patra generație, Clasa C este este cel mai bine vândut model din gama Mercedes-Benz actuală. În 2017, s-a comercializat în peste 415.000 de unități, ceea ce înseamnă că rețeta sa nu trebuia schimbată odată cu facelift-ul, ci doar picantată cu toate noile tehnologii ale momentului.

Weltpremiere der neuen C-Klasse Limousine und des T-Modells

Succesul Clasei C dă o replică fermă și celor care strâmbau din nas că prea seamănă cu limuzina Clasa S. Însă, din perspectivă stilistică, probabil tocmai acest lucru a făcut atât de atractiv sedanul de clasă medie. Drept urmare, împrospătarea estetică aplicată de constructorul german Clasei C nu o schimbă, ci doar asigură că până la finalul carierei își va păstra aerul de avangardism elegant. Pe lângă aspectul sobru al noului Audi A4 și semnele vârstei care se fac vizibile în cazul lui BMW Seria 3, în deosebi la interior, designul lui Clasa C își menținuse oricum farmecul chiar și în al cincilea an de producție. De altfel, are cel mai luxos aspect. Această calitate a fost păstrată și completată cu blocuri optice noi și spoilere și grile retușate subtil.

Pe lângă farurile LED opționale, Mercedes-Benz Clasa C propune în premieră pentru gama sa și faruri cu tehnologie MULTIBEAM LED, care sunt disponibile și cu fază lungă ULTRA RANGE. Ambele faruri MULTIBEAM LED încorporează 84 de LED-uri, care adaptează rapid lumina emisă, în funcție de condițiile de trafic.

Aceste faruri sunt doar un exemplu al arsenalului de tehnologii inteligente care sporesc siguranța asistând șoferul. Mercedes-Benz le descrie astfel:

„Clasa C poate fi condusă semi-autonom în anumite situații. În plus,  autoturismul utilizează hărți și sisteme de navigație pentru calibrarea funcțiilor de asistență. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC, parte a pachetului Driving Assistance, vine în sprijinul șoferilor în numeroase situații, anticipând și ajustând viteza mașinii pentru cel mai bun comportament rutier, în funcție de locație și de condițiile de trafic. Funcționalități similare au și sistemele Active Emergency Stop Assist și Active Lane Change Assist, fiind noi funcții ale sistemului Active Steering Assist.

Sistemul ENERGIZING Confort Control (dotare opțională) conectează diferite sisteme dedicate confortului resimțit de șofer și pasageri. Acesta utilizează sistematic funcțiile de climatizare (inclusiv aromatizarea) și funcțiile scaunelor (încălzirea, ventilația, masajul) precum și iluminatul, muzica și permit o configurație specială adaptată dispoziției și necesității acestuia. Astfel, este resimțit un efect pozitiv asupra șoferului, atât la nivelul tonusului, cât și din punct de vedere al performanței la conducere.”

Evoluția tehnologică a Clasei C este ușor de observat la nivelul planșei de bord. Practic regăsim funcții preluate de la interfața limuzinei S, după cum subliniază Mercedes-Benz: “Clasa C adoptă opțiunile de control și conceptul de afișare al actualei Clase S, cu un display complet digital ca dotare opțională, care oferă trei teme diferite: Classic, Sport și Progressive. Volanul încorporează butoane cu senzor tactil. Acestea permit interacțiuni similare cu touchscreen-ul unui smartphone. Controlarea sistemului DISTRONIC și a pilotului automat prin intermediul comenzilor de pe volan sunt o altă noutate. Sistemul de infotainment poate fi operat suplimentar prin intermediul touchpad-ului sau a controller-ului (noutate: feedback haptic) în consola centrală sau prin intermediul comenzii vocale LINGUATRONIC.”

Mercedes-Benz încă nu oferă informații despre motorizări, performanțe sau alte modificări de ordin tehnic, care privesc ținuta de drum. Cel mai probabil acestea sunt rezevate pentru momentul premierei facelift-ului Clasei C, care va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, din luna martie.

Citeste si...

Noul Audi S4 definește evoluția
VIDEO: BMW 2002 Hommage – Reîncarnarea legendei BMW 2002 turbo

Lasa un comentariu:

Comentarii