Advertisement
STIRI — mai 12, 2017 at 11:18 am

VIDEO: Exemplarul Porsche 911 cu numărul 1 milion a fost produs la Zuffenhausen

by

Producția lui Porsche 911 a ajuns la 1.000.000 de unități. Exemplarul care poartă această cifră istorică este un Carrera S într-o nuanță specială, ”Irish Green”, cu numeroase elemente exclusive care aduc aminte de modelul original 911, din 1963.

S17_0260_fine

Dr. Wolfgang Porsche, care ocupă funcția de Președinte al Consiliului de Supraveghere al Porsche AG și face parte din echipa de dezvoltare a modelului 911 încă din prima zi, a declarat: ”Acum 54 de ani, reușeam să fac prima călătorie pe Grossglockner High Alpine Road cu tatăl meu. Sentimentul de a călători într-un 911 este la fel de plăcut acum, ca și atunci. Asta pentru că 911 este modelul care face ca valorile fundamentale ale brandului nostru să rămână la fel de vizionare astăzi, cum erau și la apariția primului Porsche 356/1, din 1948”.

Durabilitatea modelului 911 în scena mașinilor sport ese exprimată inclusiv de fiabilitatea acestei mașini. În ”Studiul de Calitate Iniţială”, realizat de institutul american de cercetare de piață J.D. Power, 911 apare constant în fruntea clasamentului, statut confirmat și de faptul că peste 70% din toate unitățile acestui model construite vreodată sunt încă funcționale.
Porsche 911 este un etalon atât pentru dinamism, cât și pentru că definește ideea de mașină sport utilizabilă zi de zi. De asemenea, pedigree-ul său competițional este unul dintre cele mai vaste și fascinante. De altfel, peste jumătate din cele 30.000 de victorii obținute de constructorul Porsche în competiții i se datorează lui 911.
Acest model de legendă se remarcă și prin felul în care a evoluat constant din punct de vedere tehnologic, păstrând în același timp esența formulei tehnice și a designului inconfundabil care îi oferă o aură atemporală.
Vehiculul 911 cu numărul 1.000.000 se află încă la Porsche AG. Înainte de a părăsi fabrica, pentru a îmbogăți colecția Muzeului Porsche, mașina aniversară va porni într-un turneu mondial și va călători pe drumurile din Scottish Highlands și din jurul Nürburgringului, în SUA, în China și în multe alte locații.
Cu ocazia acestui moment marcant din istoria Porsche, Uwe Hück, Președintele Comitetului de la Fabrica Porsche, subliniază importanța angajaților care produc la Zuffenhausen pe aceeași linie de asamblare modelele 911, 718 Boxster și 718 Cayman și vor contribui la lansarea primului model electric: ”Nu îmi pot imagina povestea de succes a modelului 911 fără angajații noștri valoroși. Partea cea mai bună este că echipa noastră încă lucrează la aceste mașini cu același devotament ca la prima mașină. Construcția Mission E la Zuffenhausen este începutul unei noi ere la Porsche. Iar pentru noi este clar că, pentru o nouă poveste de succes, avem nevoie de angajații noștri extrem de calificați și motivați. Ei se vor asigura că Mission E va fi o experiență emoțională, la fel cum a fost întotdeauna – și va fi mereu – Porsche 911”.

Citeste si...

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate, sau cum să îți teleportezi copii la școală
Duelul cifrelor: BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Lasa un comentariu:

Comentarii