Advertisement
STIRI — ianuarie 28, 2019 at 11:23 am

VIDEO: Debut silențios pentru prototipul lui Aston Martin Rapide E

by

Andy Palmer, Președinte și CEO Aston Martin Lagonda Ltd., a publicat pe contul său de Twitter un clip cu prototipul primului model electric al mărcii britanice. Aston Martin Rapide E va fi livrat în ultima parte a anului 2019.

RapidE_01.jpg

Nu trebuie să dați sonorul prea tare. Nu este un film mut, dar nu e nici departe de a fi. Deoarece propulsia 100% electrică a lui Aston Martin Rapide E nu produce mai mult decât un zumzet foarte subtil. Desigur, suntem obișnuiți ca un Aston Martin să ne înfioare plăcut cu propulsii care par să detoneze simfonii cu ton apocaliptic, capabile să impresioneze și un posesor un Ferrari.

Dar asta nu înseamnă că Rapide E nu va avea performanțe demne de un Aston Martin. A fost dezvoltat cu ajutorul specialisților Williams Advanced Engineering. Iar constructorul britanic a promis în toamna anului trecut că propulsia va dezvolta 610 CP și 950 Nm. Aceste resurse sunt livrate de 2 motoare electrice montate la puntea din spate. Cifrele preliminare creditează Rapide E cu o viteză maximă de 250 km/h și un demaraj 0-96 km/h sub 4 secunde. Mai mult, pentru accelerarea de la 50 la 70 mph (80,49 – 112,65 km/h) va avea nevoie de doar 1,5 secunde.

Rapide_E_–_Powertrain_Diagram

Celulele bateriei litiu-ion de 65 kWh sunt montate în locurile unde se aflau înainte motorul V12 de 6 litri, cutia de viteze și rezervorul de benzină. Conform normelor WLTP, Rapide E va asigura o autonomie de peste 200 de mile (321,86 km). Un ciclu de încărcare de 1 oră la o sursă de 50 kW și 400 V va încărca bateria cu energie suficientă pentru parcurgerea a aproape 300 km. Dar Aston Martin Rapide E are un sistem de baterii de 800 V. Astfel, sistemul poate fi cuplat la o stație de 800 V și peste 100 kW, care permite încărcarea mai grabnică.

Pentru moment, Aston Martin are în plan producerea lui Rapide E în doar 155 de exemplare.

Rapide_E_–_Wheel_and_Fender

Citeste si...

Volvo Concept 26 – Conduci, creezi, te relaxezi
VIDEO: Noul Audi A7 Sportback – Inteligent, dinamic, seducător

Lasa un comentariu:

Comentarii