Advertisement
STIRI — august 8, 2017 at 11:18 am

VIDEO: Daimler și Bosch au creat mașini care își caută singure loc de parcare

by

De anul viitor Daimler și Bosch vor pune la dispoziția clienților mașini care se parchează singure în parcarea cu mai multe etaje a Muzeului Mercedes-Benz.

Bosch und Daimler zeigen fahrerloses Parken im realen Verkehr: Weltpremiere im Parkhaus des Mercedes-Benz Museums

Clienții vor putea să rezerve o mașină folosind o aplicație de smartphone. Apoi mașina vine singură, fără șofer, la locul de întâlnire și preia pasagerii. Odată ajunși la destinație, pasagerii fac predarea mașinii folosind tot aplicația, iar automobilul pleacă singur către un loc de parcare liber, odată ce este înregistrat de sistemul conceput de Bosch și Daimler.
În cadrul acestui proiect, Bosch a furnizat senzorii montați în parcare și tehnologia de comunicare cu mașini. Senzoii montați în parcare monitorizează coridoarele pe care circulă, precum și împrejurimile acestora, și ghidează mașinile. Tehnologiile de la bordul mașinilor Mercedes-Benz permit acestora să se manevreze singure și în siguranță, conform comenzilor primite de la infrastructura parcării. Desigur, sistemele de asistare a condusului care echipează modelele Mercedes-Benz ajută la evitarea unor coliziuni. În clipul demonstrativ vedem cum noul Mercedes-Benz Clasa E oprește singur pentru a evita lovirea unui copil care a fugit de lângă tatăl său.

Comunicatul de presă emis de cele două mari companii subliniază că sistemul de comunicare cu mașinile poate fi instalat în orice parcare deja existentă și ar eficientiza folosirea spațiului din parcări. Se estimează că pot fi parcate până la 20% mai multe mașini în același spațiu, dacă am lăsa mașinile să se parcheze singure.
Proiectul a fost supravegheat și evaluat încă de la început de autoritățile germane, iar serviciul acesta de valet pentru pacare autonomă va fi operațional din prima parte a anului 2018 în parcarea supraetajată a Muzeului Mercedes-Benz.

Citeste si...

Bentley Bentayga - debut în ediție limitată
VIDEO: Primele imagini cu SUV-ul Skoda Kodiaq necamuflat

Lasa un comentariu:

Comentarii