Advertisement
STIRI — aprilie 18, 2018 at 11:29 am

VIDEO: BMW M2 Competition – Mai titirez ca niciodată

by

BMW M2 Competition preia motorul regăsit la M3 și M4 pentru a-și exploata mai bine potențialul sportiv.

P90298657_highRes_the-new-bmw-m2-compe

Dacă s-ar face un top al celor mai iubite BMW-uri produse în prezent, atunci BMW M2 ar fi cu siguranță între primele 3 preferințe ale fanilor care pun pe piedestal pedgree-ul sportiv al mărcii alb-albastre.

BMW M2 este mașina despre care nu găsești vreun articol negativ. Mașina asta și-a câștigat un loc special. Toată presa, toți iubitorii plăcerii de a conduce îl consideră cel mai pur BMW M. Manevrabilitatea, agilitatea, extazul cu care dă din „coadă” de fiecare dată când îi urcă stăpânul la volan și feedback-ul oferit șoferului i-au adus nu doar aprecieri, ci și succes comercial peste așteptările celor de la BMW. Este M-ul făcut după rețeta clasică a diviziei BMW M. Iar echilibrul dintre ingredientele acestei rețete le-a ieșit atât de bine inginerilor germani încât modificarea rețetei riscă compromiterea sportivității pure.

Dar BMW M știut că există și mai mult potențial în această rețetă. Astfel, ne prezintă acum BMW M2 Competition, o variantă și mai picantă a compactului coupe.

BMW M2 Competition preia într-o formă adaptată motorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și 2 turbine, utilizat de frații mai mari M3 și M4. În cazul lui BMW M2 Competition, propulsorul livrează 410 CP (între 5.250 şi 7.000 rpm) și 550 Nm ( între 2.350 şi 5.200 rpm). Cu transmisie automată cu dublu ambreiaj M DCT, coupe-ul gonește de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Varianta cu transmisie manuală are nevoie de 4,4 secunde pentru același sprint. Limitarea vitezei maximă poate crește de la plafonul de 250 km/h la 280 km/h, dacă se optează pentru pachetul M Driver.

BMW M2 Competition este creditat și cu un consum de combustibil de 9,9-10,0 l/100 km pentru modelul cu transmisie manuală, respectiv 9,2 l/100 km pentru M DCT. În anumite ţări UE, BMW M2 Competition dispune şi de filtru de particule (OPF) pentru reducerea suplimentară a poluării cu particule fine.

Dar, până apucați să spuneți că am deviat de la miezul sportive al problemei, revin asupra motorului. BMW subliniază: „Propulsorul are o un apetit deosebit pentru turaţii pentru un motor supraalimentat considerând vârful de putere şi se desfăşoară liniar de-a lungul unui interval larg al turaţiilor. Sistemul de evacuare dublu, cu control electronic al clapetelor finale, oferă acustica M distinctivă. Cu design inteligent, sistemul de alimentare cu ulei pentru motor este preluat direct din motorsport, în timp ce sistemul de răcire de la BMW M4 cu pachet Competition este utilizat şi el cu câteva ajustări specifice modelului. BMW M2 Competition include variante de competiţie pentru sistemele de alimentare cu ulei şi de răcire care au fost testate de-a lungul anilor în motorsport de către marca. O grilă BMW mărită şi un spoiler frontal nou, care asigură un flux de aer mai mare, sunt semnele de la exterior care indică utilizarea acestui sistem de răcire îmbunătăţit. Designul noilor oglinzi retrovizoare cu braţ dublu îmbunătăţeşte aerodinamica – braţele duble sunt caracteristice pentru noul BMW M2 Competition. Inginerii BMW M au ajustat şi dinamica BMW M2 Competition luând în considerare şi performanţele îmbunătăţite. Bara transversală din CFRP de la BMW M3/M4 este vizibilă imediat în compartimentul motor. Aceasta îmbunătăţeşte rigiditatea secţiunii frontale şi creşte precizia direcţiei. Curbele caracteristice ale servodirecţiei electromecanice, diferenţialul M activ şi sistemul Dynamic Steering Control (DSC) au fost şi ele ajustate. Noile frâne M sport vin cu discuri de dimensiuni crescute pentru mai multă performanţă  (puntea faţă: 400 mm, puntea spate: 380 mm). Sunt evidenţiate de etriere de culoare gri (puntea faţă: etrier fix cu şase pistoane, puntea spate: etrier fix cu patru pistoane).”

Pe lângă aceste specificații evoluate, BMW a înzestrat pentru prima oară cel mai mic membru din familia M cu comutatoare de selecţie pe consola centrală care permit controlul instantaneu al caracteristicii şi setărilor motorului, direcţiei şi funcţiilor Drivelogic, dacă se optează pentru M DCT. Șoferul poate combina reglajele după cum dorește. Și poate salva reglajele, accesându-le rapid prin utilizarea butoanelor M1 şi M2 de pe volan.

Ambianța sportivă tipică modelelor M este evidențiată și de scaunele M Sport (care include logo M iluminat) sau de butonul start/stop al motorului de culoare roşie.

Identitatea distinctă a lui BMW M2 Competition mai este evidențiată și de jantele opționale de 19 inch care au un nou design Y-spoke, sau de noua culoare metalizată disponibilă exclusiv pentru BMW M2 Competition, un argintiu foarte deschis, denumit Hockenheim Silver.

Citeste si...

Hyundai i20 Active a fost lansat în România
Ferrari 458 MM Speciale – Creație unicat

Lasa un comentariu:

Comentarii