Advertisement
STIRI — decembrie 29, 2016 at 1:01 pm

VIDEO: Bilenkin Vintage – Un BMW Seria 3 Coupe E92 stilizat în Rusia după modelele anilor ‘50-‘60

by

Bilenkin Vintage oferă performanțele și dotările moderne ale lui BMW M3 E92 într-o interpretare desprinsă parcă din catalogul coupe-urilor de acum 6 decenii.

open-12309617_1750461915176659_9136264923788995287_o

Știm că este greu de bănuit sau chiar de crezut, dar sub această caroserie de coupe care pare să provină din anii ‘50-’60 se ascunde un BMW Seria 3 E92. Creația atipică aparține companiei Bilenkin din Rusia. Modelul Vintage dezvoltat pe baza coupe-ului BMW E92 a debutat la salonul auto din Dubai în noiembrie 2015, iar de atunci acest proiect exotic a devenit un model de sine stătător pentru Bilenkin. La momentul lansării coupe-ului Vintage, Bilenkin avea 12 ani de experiență în restaurarea mașinilor clasice. De altfel, portofoliul este impresionant, incluzând modele excepționale precum Mercedes-Benz 190 SL, sau limuzine Cadillac și Oldmobile. Nu lipsește Volga, dar apare pe listă și un Volvo 1800 S, model care poate fi considerat principala sursă de inspirație pentru designul lui Bilenkin Vintage.

bilenkinvintage7
Restauratorul rus spune că deseori a primit cereri de la clienții săi să modernizeze mașinile clasice cu elemente actuale, precum faruri sau chiar și scaune mai bune. Însă rezultatul era tot o mașină veche, viciată de neajunsurile tehnologice ale vremurilor de odinioară. Astfel s-a născut conceptul de a transforma un model modern într-unul clasic.
Coupe-ul E92 este foarte bine deghizat în noua caroserie cu detalii clasice. S-a făcut mai întâi o machetă din lut la scară 1:1, pentru a se trasa noul design. Apoi s-a făcut o scanare 3D exactă, atât a noii caroserii, cât și a noului interior, pentru a se produce matrițele necesare construirii mașinii.

Metamorfoza exteriorului este completă, dar reprezintă doar o parte din poveste. Habitaclul este un adevărat festin de detalii clasice. Dacă te-a fascinat vreodată radioul vechi al bunicii, atunci planșa de bord a modelului Bilenkin o să-ți satisfacă pe deplin pofta pentru vintage. Este un melanj de inserții din lemn și panouri de metal sculptate și gravate. Fundalurile de sidef ale ceasurilor de bord, materialul textil țesut precum fotoliile din castelele regilor, butoanele tipice anilor ’50 și globul de cristal din vârful schimbătorului de viteze completează aspectul rafinat și etalează măiestria manufacturii Bilenkin.

bilenkinvintage5

Asemenea obsesie pentru detalii mai vezi poate doar la Rolls-Royce, Bentley sau Pagani. Nu vreau să exagerez cu comparația asta, dar sincer poți pierde minute întregi minunându-te la cât de elaborat este instrumentarul de bord. Până și butonul rotativ al sistemului iDrive a primit un look clasic. Iar ecranul multifuncțional al sistemului infotainment a fost integrat cu gust, păstrându-se poziționarea sa în centrul planșei de bord.
Este de remarcat că Bilenkin a creat pentru modelul Vintage două versiuni de configurare și design pentru planșa de bord. Pentru cei care vor performanțe cu adevărat ridicate, se oferă inclusiv modele Bilenkin Vintage create pe baza M3-ului E92. Astfel este de înțeles cum prețurile percepute pot sări de 130.000 de euro.

Citeste si...

Seat Ateca X-Perience: Latura aventurieră a primului SUV Seat
Noul Mercedes-Benz Clasa G este disponibil în România de la 107.451 euro

Lasa un comentariu:

Comentarii