Advertisement
STIRI — decembrie 21, 2017 at 5:54 pm

VIDEO: Bentley Continental GT versus Mercedes-Benz Clasa S Coupe

by

Lupta pentru titlul de cel mai performant GT de lux cu două portiere este dată în acest moment între noile modele Bentley Continental GT și Mercedes-Benz Clasa S Coupe.

bentley continental Gt vs Mercedes amg S65 Coupe

Desigur, ambele oferă un nivel exclusivist de rafinament și personalizare, au tehnologii avangardiste în materie de infotainment și asistare a condusului și prestigiul adus de istoria mărcilor care le produc. Însă tot acest sclipici pare nefondat, pare doar un ambalaj sclifosit, dacă nu are pe post de inimă un propulsor care impune respect.
Atât Bentley Continental GT, cât și Mercedes-Benz Clasa S Coupe, provin dintr-o istorie în care cu cât motorul era mai mare și avea mai mulți cilindri, cu atât statutul mașinii era mai elevat. De aceea, motoarele cu 12 cilindri au avut mereu o aură asociată cu performanța supremă, nu doar în sensul puterii, ci și al rafinamentului cu care torc acești monștri mecanici.
În acest sens, noul Bentley Continental GT debutează cu deja consacratul motor bi-turbo cu 12 cilindri dispuși în W. Este o configurație exotică în timpurile noastre și a fost mereu asociată cu modele de elită din istoria automobilului. Bentley spune că este cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume și că această configurație în W înseamnă că propulsorul este cu 24% mai scurt decât un V12 clasic. Sistemul de control electronic al motorului este capabil să facă 300 de milioane de calcule pe secundă. Are funcții moderne, precum dezactivarea în timpul rulării a injecției de benzină și a aprinderii la 6 cilindri, pentru reducerea consumului și implicit a emisiilor nocive. Dar această uzină de forță cu o capacitate de 5.950 cmc descătușează 635 CP la 6.000 rpm și un cuplu imens, de 900 Nm de la 1.350 până la 4.500 rpm. Resursele uriașe sunt gestionate printr-o cutie automată cu 8 trepte și dublu ambreiaj și livrate către toate cele patru roți. Distribuirea cuplului între cele două punți este adaptată continuu, în funcție de condițiile de rulare, dar se dă prioritate punții spate, pentru un comportament cât mai sportiv. Există și un mod Sport Launch, care asigură cel mai bun demaraj. Drept urmare, executarea sprintului 0-100 km/h durează doar 3,7 secunde, iar viteza se plafonează abia la 333 km/h.

În tabăra lui Mercedes-Benz Clasa S Coupe nu avem unu, ci doi ponțiali rivali pentru versiunea cu W12 a lui Bentley Continental GT. Modelul Mercedes-AMG S 65 4MATIC+ Coupe este echivalent ca număr de cilindri și mai apropiat ca putere de GT-ul britanic, însă Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Coupe este cel care oferă performanțe mai înalte, dispunând de un motor V8.
Mercedes-AMG S 65 4MATIC+ Coupe are sub capotă un propulsor V12 de 5.980 cmc, bi-turbo, care produce 630 CP între 4.800 și 5.400 rpm și 1.000 Nm între 2.300 și 4.300 rpm. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Limitarea este ridicată la 300 km/h, dacă se optează pentru pachetul AMG Driver. Cutia de viteze este AMG SPEEDSHIFT TCT 7G, cu 7 trepte. Iar tracțiunea acestui model este doar pe puntea spate, ceea ce reprezintă o diferență importantă față de Bentley Continental GT.

Alternativa mai performantă este Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Coupe. Are un V8 bi-turbo nou, de 3.982 cmc, cu turbinele plasate între bancurile de cilindri, pentru un răspuns cât mai prompt. De asemenea, propulsorul are funcție de dezactivare a 4 cilindri, este cuplat la cutia de viteze AMG SPEEDSHIFT MCT 9G cu 9 trepte și dispune de sistem de tracțiune integrală, care livrează până la 100% din cuplu către roțile din spate. Descătușează 612 CP între 5.500 și 6.000 rpm și 900 Nm între 2.750 și 4.500 rpm. Demarajul 0-100 km/h este executat în 3,5 secunde, existând și o funcție RACE START a cutiei de viteze. Iar viteza maximă este de 300 km/h, dacă se alege pachetul AMG Driver.
Este de așteptat ca Bentley Continental GT să fie oferit și cu motorizare V8, ca și în cazul generației anterioare. Până atunci, este disponibil și în România modelul cu propulsor de prestigiu, adică sofisticatul W12. Prețurile pentru acest model pornesc în țara noastră de la 203.062 euro cu TVA.
Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Coupe și Mercedes-AMG S 65 4MATIC+ Coupe îl încadrează pe Grand Tourer-ul britanic cu prețuri ce pornesc de la 183.634 euro, respectiv 250.447 euro cu TVA inclus.

Citeste si...

Anvelopele de vara un must-have al sezonului
Giorgio Armani for Bugatti – O colecție inedită de haine și accesorii exclusiviste

Lasa un comentariu:

Comentarii