Advertisement
STIRI — aprilie 25, 2017 at 12:50 pm

VIDEO: Audi e-tron Sportback – Al doilea SUV electric din gama mărcii germane

by

În 2018 Audi va demara comercializarea SUV-ului electric e-tron, cu autonomie de peste 500 km. Iar acum constructorul din Sttugart ne dezvăluie conceptul Audi e-tron Sportback, un SUV coupe care va fi oferit ca model de serie începând din 2019.

Și acest model cu un stil sportiv mai pronunțat oferă o autonomie electrică de peste 500 km. Are trei motoare electrice, unul la puntea față și două la cea posterioară. Puterea totală a sistemului este de 320 kW (370 kW în modul boost). Demarajul 0-100 km/h este executat în doar 4,5 secunde.

Audi e-tron Sportback se remarcă și prin spectacolul de lumini creat cu ajutorul blocurilor optice LED și a porțiunilor din grilă care integrează la rândul lor LED-uri și așa-zise micro-oglinzi. Acestea permit coregrafii luminoase precum cele care întâmpină șoferul la deblocarea portierelor. Există câte 250 de LED-uri în zonele de sub faruri.
De asemenea, două proiectoare cu laser Digital Matrix Light (DML) au atât rolul de lumina șoseaua, (inclusiv ca fază lungă cu funcție antiorbire), cât și de proiectare pe carosabil a diverse simboluri, grafice sau mesaje. De exemplu, dacă șoferul oprește pentru a lăsa un pieton să traverseze, aceste proiectoare cu laser (de câte 1,3 milioane pixeli) afișează pe asfalt o zebră luminoasă. În spații înguste sunt proiectate marcaje care îi indică șoferului lățimea mașinii, pentru ca acesta să estimeze corect manevrele. În fiecar colț al caroseriei există câte un mini proiector cu laser care afișează pe șosea indicații luminoase menită să completeze semnalizatoarele cu LED dinamice ale mașinii. Drept urmare, ceilalți participanți la trafic sunt avertiați mai bine despre manevrele pe care urmează să le facă Audi e-tron Sportback.
Și cele 4 cercuri care formează emblema Audi sunt luminate. Cele de pe hayon au și rolul de a treia lampă de semnalizare din spate.

Citeste si...

Aston Martin by Hackett – Colecția de haine bărbătești inspirată de modelul Aston Martin DB11
VIDEO: Noul BMW M5 – Eclipsă totală pentru rivali

Lasa un comentariu:

Comentarii