Advertisement
STIRI — aprilie 11, 2018 at 11:36 am

VIDEO: Audi A6 Avant – Spațiu avangardist

by

Noua generație Audi A6 Avant preia designul și tehnologiile sedanului A6 pentru a se impune prin avangardism în rândul break-urilor premium de clasă mare.

Audi A6 Avant

Caroseria stilizată modern și robust are și un coeficient aerodinamic de invidiat (doar 0,27 Cd pentru versiunea cu motorizare de bază, care va fi comercializată după lansarea momentul lansării noului model). Exteriorul poate fi personalizat cu o paletă de 12 culori și cu body kit-uri mai elegante sau sportive, printre care și popularul S line.

Noua generație Audi A6 Avant oferă mai mult spațiu interior decât modelul pe care îl înlocuiește, măsurând 4,94 m lungime, 1,89 m lățime și 1,47 m înălțime. Audi promite că noul model devansează concurența în ceea ce privește spațiul la nivelul coatelor pentru pasagerii din față și spate și la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate. Portbagajul are volum de 565 de litri, care crește până la 1.680 de litri, când spătarele banchetei sunt rabatate. Deschiderea de 1.050 mm a compartimentului portbagajului facilitează încărcarea bagajelor. După cum era de așteptat pentru acest model premium, hayonul, precum și copertina portbagajului au deschidere electrică standard. Opțional se montează un senzor pentru deschiderea hayonului. Și cârligul de ancorare a rulotei este opțional și se acționează electric.

Asemeni sedanului A6, versiunea Avant etalează tehnologii de elită pentru asistarea condusului și siguranță, aspecte foarte importante pentru o mașină cu rol până la urmă familist.

Farurile LED sunt echipare standard, iar opțional se oferă faruri HD Matrix LED. Iar lista de opțiuni include și ștergătoare de parbriz cu stropitori integrate. Dar mai mult de atât, în funcție de nivelul de echipare, mașina poate fi dotată cu până la 5 radare, 5 camere video, 12 senzori cu ultrasunete și un scaner cu laser.

Astfel, Audi A6 Avant își corectează automat direcția pentru a rămâne între marcajele benzii de rulare, păstrează o viteză și o distanță în raport cu mașina dinainte, în traficul congestionat, oferind funcții de condus semi-autonom până la 250 km/h. Desigur, mașina frânează automat pentru evitarea coliziunilor.

În cazul în care șoferul nu mai asigură controlul mașinii, cum se întâmplă în cazul unei urgențe medicale, mașina emite multiple avertizări sonore, vizuale și haptice. Dacă șoferul nu reacționează după acestea, atunci mașina pornește avariile și încetinește singură până la oprire, păstrând banda pe care rula. Totodată sistemul Audi pre sense tensionează centurile de siguranță, închide geamurile și apelează automat numărul de urgență.

În mediul urban sunt foate utile funcțiile de monitorizare a traficului din spatele mașinii, atunci când se efectuează o manevră în marșarier, sau de detectare a mașinilor care urmează să traverseze prin fața lui A6 Avant atunci când se intră într-o intersecție.

Există inclusiv un sistem care asistă șoferă pentru eficientizarea consumului de combustibil. Acesta transmite semnale haptice prin pedala de accelerație. Funcția de cruise control folosește și informațiile de la sistemul de navigație, citind limitările de viteză și știind când urmează viraje sau sensuri giratorii.

Și fiindcă tot am făcut referire la eficiență, trebuie spus că toate motorizările cu care debutează noul Audi A6 Avant au sistem mild hybrid. Acest sistem recuperează până la 12 kW în timpul rulării, resurse cu care încarcă bateria litiu-ion. Audi A6 Avant poate decupla motorul cu ardere internă în timpul rulării, când se face coasting la viteze între 55 și 160 km/h.

Motorizările sunt cuplate la o cutie de viteze S tronic cu 7 trepte sau la una tiptronic cu 8 trepte și tracțiune integrală quattro. Opțional se poate comanda un diferențial sport care distribuie cuplul între roțile din spate.

CLICK AICI pentru mai multe detalii despre motorizările noii generații Audi A6.

Audi A6 Avant

Corpolentul break promite și o ținută de drum în egală măsură dinamică și confortabilă. Sistemul de direcție electromecanică este prograsiv și oferă un răspuns mai direct cu cât crește unghiul de bracaj. Opțional, Audi A6 Avant poate fi echipat cu patru roți direcționabile. La viteze de până la 60 km/h, roțile spate virează în sens opus celor din față, cu până la 5 grade. În acest caz, raza de bracaj scade c 1 metru, până la 11,1 metri. Iar peste viteza de 60 km/h, toate roțile virează în același sens.

Clienții pot alege între 4 tipuri de suspensie. Standard este oferită suspensia cu arcuri de oțel. Apoi se poate alege suspensie sport, suspensie cu sistem de control al amortizoarelor sau suspensie pneumatică, care are la rândul său sistem de control al amortizării. Șoferul poate regla ținuta de drum selectând dintr-o varietate de moduri de rulare.

Audi A6 Avant

Plăcerea de a conduce noul Audi A6 Avant este susținută și de atmosfera rafinată și sofisticată din habitaclu. Pe lângă luminile ambientale, materialele de calitate, scaunele frontale cu funcții de ventilare și masaj, plafonul panoramic, sistemul audio opțional Bang & Olufsen cu sunet 3D și 19 difuzoare și sistemul de climatizare, prevăzut cu funcție de ionizare a aerului și cu 2 flacoane de parfum, se remarcă planșa de bord. Aceasta este o adevărată vitrină a tehnologiilor digitale. Pe lângă head-up display și instrumentarul de bord sub forma unui ecran de 12,3 inch, mai există două ecrane, care sunt dispuse central și la baza planșei de bord. Acestea două sunt ecrane tactile. Ecranul de la baza consolei intermediază controlarea climatizării și a funcțiilor de confort și recunoaște scrisul de mână. Nu lipsesc comenzile vocale pentru diverse funcții. Audi A6 Avant oferă și posibilitatea memorării reglajelor personalitate pentru 7 șoferi. Iar fiecare șofer poate salva până la 400 de reglaje.

Citeste si...

Rolls-Royce Phantom VIII - Regele fantomă
VIDEO: Jaguar XE 300 SPORT debutează învingând un patinator olimpic

Lasa un comentariu:

Comentarii