Advertisement
STIRI — noiembrie 21, 2017 at 4:52 pm

VIDEO: Aston Martin Vantage – Frumusețe neîmblânzită

by

Noul Aston Martin Vantage va fi livrat din primăvara lui 2018, la prețuri ce încep de la 154.000 de euro pentru Germania.

FACEBOOK Aston Martin Vantage_Lime Essence_02

Numele Vantage a fost folosit pentru prima oară de Aston Martin în 1951, pentru a desemna motorizarea de top a lui DB2. Ulterior, Vantage a devenit un model de sine stătător, definit de sportivitate pură, după cum ne amintește Aston Martin.
Acum, constructorul din Gaydon lansează o nouă generație Aston Martin Vantage, cu un design ce ne amintește de DB10, modelul creat special pentru filmul Spectre din seria James Bond. Totodată, elementele pronunțate care au rolul de a genera apăsare aerodinamică fac aluzie la monstruosul Vulcan.

Noul Vantage are acea calitate tradițională a oricărui Aston Martin. Te face să uiți măcar o vreme de Porsche 911, chiar dacă mașinăria germană e ireproșabilă. Și ca să încline și mai mult decizia în favoarea sa, Vantage are și un V8 provenit de la Mercedes-AMG.

Acest V8 twin turbo de 4 litri este reglat după gustul britanicilor. Livrează 510 CP la 6.000 rpm și 685 Nm între 2.000 și 5.000 rpm. Propulsorul a fost amplasat cât mai jos și cât mai aproape de centrul mașinii, astfel că sa obținut o distribuire egală a maselor între punți (50:50). Mașina cântărește 1.530 kg, “la uscat”.

Aston Martin Vantage_Lime Essence_22
Puterea este transmisă roților din posterioare prin cutia de viteze automată ZF cu 8 trepte. Rezultatul este un sprint 0-100 km/h de 3,6 secunde. Iar viteza maximă este de 314 km/h.
Comportamentul sportiv este gestionat prin intermediul mai multor sisteme electronice. Pe lângă sistemele care îi controlează stabilitatea și cuplul, Vantage este echipat cu un diferențial spate electronic și cu un sistem de direcție electric, a cărui demultiplicare se adaptează la viteza de rulare. Nu lipsește sistemul de amortizoare adaptive, care oferă 3 moduri de reglaj: Sport, Sport Plus și Track.
Toate acestea pun în valoare o structură cu elemente de aluminiu lipite, care a fost derivată din cea a lui Aston Martin DB11, dar are 70% din componente noi. În plus, Pirelli a creat anvelope P Zero speciale pentru noul Vantage.

Citeste si...

McLaren 720S a câștigat titlul “Cel mai frumos supercar al anului 2017”
Helvetia Luxury Watches anunță promoții de excepție

Lasa un comentariu:

Comentarii