Advertisement
STIRI — ianuarie 24, 2017 at 3:08 pm

VIDEO: Arnold Schwarzenegger ajută Kreisel Electric să dezvolte un Mercedes-Benz Clasa G electric

by

Arnold Schwarzenegger va juca rolul de pilot de teste pentru Kreisel Electric, cu scopul promovării și dezvoltării de propulsiile electrice avansate.

Kreisel Electric Schwarzenegger Copyright Kreisel Electric GmbH - www.martinproell.com (8)

Kreisel Electric este o companie din Austria specializată în crearea de baterii, motoare, software dedicate propulsiilor electrice pentru automobile. Afacerea s-a extins și prin producerea de sisteme de stocare a energiei electrice, utile pentru locuințe private sau chiar și pentru industrie. Până acum, Kreisel Electric a făcut diverse proiecte pentru a atrage atenția, electrificând modele precum Porsche Panamera, BMW Seria 3, Skoda Yeti, VW eGolf. De exemplu, Pentru VW eGolf oferă un pachet de baterii care crește capacitatea acestora cu 130%, până la 55,7 kWh. Pentru Porsche Panamera motorizarea electrică 4WD livrează 360 kW și promite o viteză maximă de 300 km/h și o autonomie de 450 km.
Sunt cifre impresionante. Dar pentru a avea ecou în presă și în industrie îți trebuie și o găselniță de marketing care să stârnească interesul și să creeze notorietate în jurul numelui tău. Kreisel Electric a înțeles acest lucru și și-a găsit un ambasador cu notorietate de cel mai înalt rang. Este nimeni altul decât Arnold Schwarzenegger, care conduce acum un Mercedes-Benz G 350 d convertit la propulsia electrică de către Kreisel Electric.

Kreisel Electric a instalat două motoare electrice care produc împreună o putere de 360 kW (circa 490 CP). Două pachete de baterii de 80 kWh alimentează motoarele și pot fi încărcate de la surse de până la 150 kW. S-au putut monta două pachete de baterii datorită dimensiunilor compacte ale bateriilor proiectate de Kreisel. Bateriile cântăresc 510 kg, dar asigură o autonomie de 300 km. În doar 25 de minute, bateriile se încarcă la 80% de capacitatea lor. De asemenea, bateriile nu sacrifice din spațiul habitaclului sau portbagajului, fiind distribuite sub capotă, sub podea și în locul rezervorului de combustibil.
În ciuda greutății totale de 2,6 tone, off-roader-ul sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde. Iar viteza maximă este de 183 km/h.
Interesant este că aceste specificații lăudabile vor fi dezvoltate în continuare inclusiv cu ajutorul lui Arnold Schwarzenegger, care va conduce în Los Angeles acest prototip Mercedes-Benz Clasa G electric, oferind impresiile și sfaturile lui inginerilor Kreisel Electric.

Kreisel Electric Schwarzenegger Copyright Kreisel Electric GmbH - www.martinproell.com (13)
Arnold Schwarzenegger este un promotor foarte activ al soluțiilor ecologice și al mașinilor cu propulsii alternative. Deși a jucat un rol de marketing crucial atunci când Humvee-ul armatei americane a devenit Hummer-ul de șosea, Arnold s-a transformat într-un aliat al producătorilor de mașini electrice și hibride în timpul mandatelor de Guvernator al statului California. De altfel, a adaptat o propulsie pe hidrogen unuia dintre Hummer-urile H1 pe care le deține. Iar GM a construit un prototip Hummer H2 pe hidrogen pe care l-a pus la dispoziția lui Arnold când acesta era Guvernatorul Californiei și dorea să demonstreze viabilitatea hidrogenului. Este totodată un colecționar de mașini și un fan al modelului Mercedes-Benz Clasa G. Pe deasupra are ca și Kreisel Electric naționalitate austriacă. Deci legătura dintre el și această companie este cât se poate de justificabilă și potrivită. Iar Arnold a fost cât se poate de încântat de prototipul Kreisel: “Pentru mine, versiunea electrică a acestei mașini este un vis devenit realitate. Testul inițial a fost o reală plăcere. Vehiculul Kreisel este incredibil de sportive și beneficiază de avantajele mobilității electrice. Aștept cu nerăbdare să testez în continuare mașina și să o dezvoltăm gradual în California.”
Credit foto: Martin Pröll (www.martinproell.com)

Citeste si...

Din 2017 Volvo înlocuiește cheia mașinii cu o aplicație de smartphone
McLaren 720S a câștigat titlul “Cel mai frumos supercar al anului 2017”

Lasa un comentariu:

Comentarii