Advertisement
Lifestyle, STIRI — martie 28, 2017 at 2:55 pm

VIDEO: 7 decenii de performanță Ferrari elogiate de un nou ceas Hublot

by

Anul acesta Ferrari aniversează 70 de ani de la fondarea sa. Cu această ocazie a fost creat fascinantul ceas Hublot Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph.

OPEN techframe-ferrari-tourbillon-chronograph-titanium-2

Colaborarea dintre Hublot și Ferrari a început acum aproape 6 ani și de atunci a produs în mod constant ediții speciale și limitate de ceasuri care evocă valorile și designul ambelor mărci. La ediția Baselworld din luna martie a acestui an și în contextul aniversării a 7 decenii de când constructorul italian se impune în motorsport și în segmentul mașinilor supersport, Hublot a lansat o nouă creație orologieră de excepție care poartă faimoasa ilustrație a căluțului cabrat. Ceasul Hublot Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph va fi produs în trei versiuni, a câte 70 de exemplare. Acestea vor fi diferențiate prin materialul din care este făcută așa-zisa carcasă. Este de fapt un cadru care etalează stilul scheletonizat tipic creațiilor haute horlogerie. Acesta este făcut din aur, titan sau PEEK (Polyether Ether Ketone) Carbon. Acesta din urmă este un material hipo-alergenic.

Ferrari a avut o implicare amplă în designul acestui ceas. De altfel, proiectarea a început în Maranello, unde , șeful departamentului de design Ferrari, a coordonat conceperea esteticii. S-a procedat ca în cazul mașinilor supersport. Adică a fost conceput un șasiul pentru motorul livrat de Hublot, un sofisticat calibru cu toubillon, a cărui rezervă de putere este de 115 ore. Stilul scheletonizat al șasiului are și menirea de a reduce greutatea ceasului, așa cum inginerii caută mereu soluții de a face mașinile mai ușoare. O altă aluzie la lumea motorsportului este sistemul de desfacere și înlocuire rapidă a curelei, care aduce aminte de schimbarea ultra-rapidă a anvelopelor în Formula 1. Această operațiune se face prin simpla apăsare a unor butoane vopsite în roșu P485 Ferrari. De culoase roșu Ferrari este și clapeta din aluminiu pentru funcțiile de cronograf ale calibrului HUB6311. În dreptul orei patru există coroana de la care se face întoarcerea manuală a calibrului. Nu în cele din urmă, datorită ecranelor de safir de pe față și spate, poate fi admirat în toată splendoarea sa spectacolul mecanic oferit de calibrul cu 253 de componente. Una dintre cele mai interesante aspecte de proiectare este că tourbillon-ul este fixat cu un mic plafon de safir cristal transparent. Astfel arată ca și cum ar fi flying tourbillon, dar beneficiază de stabilitatea garantată cele două puncte de pivotare.

Conform presei de specialitate, prețurile vehiculate pentru ceasul Hublot Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph pornesc de la 127.000 de dolari pentru versiunea din titan, 137.000 de dolari pentru cea din carbon și 158.000 pentru cea din aur. Un fan Ferrari înflăcărat ar putea spune cu mândrie și sarcasm că valoarea unui asemenea ceas dedicat lui Ferrari depășește prețul unui Porsche 911 Carrera, care pornește de la circa 98.000 de euro în Germania. Însă revenind la rostul acestui ceas, producția în serie limitată și nivelul de rafinament elevat sunt cele care garantează calitatea de obiect de colecție a fiecărui exemplar Hublot Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph, lucru subliniat și prin inscripționarea cu numărul de producție pe spatele carcasei.

Citeste si...

BMW Urban Cross e din ce in ce mai aproape
Snowkhana 4 – Moș Crăciun lasă renii pentru un Ford Focus RS (VIDEO)

Lasa un comentariu:

Comentarii