Advertisement
RETRO, STIRI — mai 12, 2017 at 2:20 pm

Un muzeu Mazda își deschide porțile în Germania în acest weekend

by

Primul muzeu Mazda din Europa, şi singurul de pe continent, care aduce la viaţă istoria neconvenţională a unui constructor de maşini din Hiroshima, îşi va deschide porţile pe 13 mai la Augsburg, în Germania.

OPEN Mazda_Museum_Augsburg_Eroeffnung_2017_01

Se poate spune că deschiderea muzeului Mazda în Germania este un proiect de suflet al familiei Frey, care deține atât distribuitorul auto local Auto Frey inaugurat în 1978, cât și o colecție de peste 120 de modele ale constructorului japonez. Mașinile vor fi expuse prin rotație la Frey Mazda Classic Car Museum, un proiect realizat cu sprijinul Mazda Germania.
Clădirea muzeului este de fapt un fost depou de tramvai care datează din 1897 și a fost convertit în ceea ce poate fi numit punctul de atracție principal al fanilor Mazda din Germania și din Europa. Aici sunt expuse pentru început 45 de automobile din istoria mărcii, inclusiv primul model de serie Mazda, denumit R360 și produs în 1960. Lista exponatelor veterane continuă cu un camion cu trei roți Mazda K360 (1962), un coupe Mazda Familia 1000 (1966) și un exemplar Mazda 616 produs în 1976 – acesta a fost pimul model vândut oficial în Germania începând din 1973. Dintre modelele de excepție face parte și sportiva Mazda AZ-1 din 1992. Iar cum una dintre delicatesele tehnice ale constructorului japonez este motorul rotativ, Frey Mazda Classic Car Museum găzduiește și modelele Mazda Cosmo Sport (1967), Mazda Luce RX87 (1969) şi Mazda RX-7 (1992). Acestea sunt trei dintre cele mai bine vândute modele cu motor rotativ din istoria automobilistică.

Cu asemenea atracții pentru fanii Mazda europeni, dezvoltatorii muzeului speră ca acesta să devină un centru pentru întâlnirile clubului Mazda Clasic.

“Unic şi impresionant, primul muzeu Mazda din afara Japoniei reprezintă un vis devenit realitate pentru familia Frey, care este încântată să împărtăşească publicului o colecţie unică de modele clasice Mazda din toată lumea”, declară Akira Marumoto vicepreşedintele Mazda Motor Corporation. “Toţi cei din sediul central al corporaţiei sunt foarte mândri că familia Frey este o parte a organizaţiei şi că au creat ceva extraordinar.”

Vă invităm să aflați mai multe detalii despre muzeu pe site-ul oficial mazda-classic-frey.de/en/

Citeste si...

Grupul PSA cumpără Opel și Vauxhall pentru 2,2 miliarde de euro
VIDEO: Facelift-ul lui Mercedes-Benz Clasa C debutează în martie, la Geneva

Lasa un comentariu:

Comentarii