Advertisement
RETRO, STIRI — martie 21, 2016 at 6:22 pm

Un Mercedes-Benz 350 SL care i-a aparținut lui Ceaușescu a fost licitat cu aproape 50.000 de euro

by

Bonhams a licitat un Mercedes-Benz 350 SL care i-a aparținut lui Ceaușescu, iar banii vor fi donați pentru îngrijirea unor orfani din România.

17

În 1999 statul român a vândut prin licitație o serie de bunuri care au fost în posesia lui Nicolae Ceaușescu. Una dintre mașinile vândute atunci a fost un exemplar Mercedes-Benz 350 SL, care a fost licitat în 19 martie 2016 de Bonhams pentru 49.450 de euro. Licitația a fost găzduită la Muzeul Mercedes-Benz, deși constructorul german nu este organizatorul acesteia.

3

Nicolae Ceaușescu a cumpărat acest Mercedes-Benz 350 SL în 1973. Este un model cabriolet care dispune și de hardtop, dar și de câteva dotări unice. Mașina încă mai are o parte dintr-un „sistem de siguranță” instalat de către Securitate. Pe lângă acesta mai există un radio Becker Mexico și un radio cu unde scurte tot Becker, care se află în torpedo.

4

Cabrioletul german este într-o stare foarte bună, deoarece Ceaușescu sau apropiații lui nu au adunat prea mulți kilometri la volanul lui. Când statul român a licitat-o în 1999, mașina fusese condusă doar 4.038 de kilometri. Proprietarul următor a recondiționat-o, păstrând factura pentru piesele luate de la Mercedes-Benz România, precum și piesele originale. 350 SL-ul a mai fost condus până în 2007, când kilometrajul a ajuns la aproape 17.500. Iar de curând mașina a beneficiat de un nou service făcut de un specialist pentru marca Mercedes-Benz. Uzura redusă a mașinii este reflectată și de faptul că încă mai are anvelopele originale din 1973.

Dar cel important aspect al acestei licitații nu este mașina. Ci faptul că banii obținuți prin noua licitare a mașinii vor fi donați integral către fundația caritabilă Crosscause, care a fost înființată în 2003 și de atunci îngrijește orfani cu nevoi speciale din România. Pe lângă orfelinatul din Galați, Crosscause și-a extins activitatea și în Europa de Est și vestul Africii. Mai multe informații puteți afla accesând site-ul Crosscause.

 

Citeste si...

Noul Audi A5 Cabriolet ne amintește cât de mult avem de așteptat până la vară
KIA Sorento Ski Gondola - SUV-ul autonom cu șenile va fi noul vehicul ideal pentru mers la schi

Lasa un comentariu:

Comentarii