Advertisement
STIRI — decembrie 10, 2015 at 1:54 pm

Toyota S-FR Racing Concept – fratele mai mic al lui GT86

by

Toyota S-FR Racing Concept este versiunea în combinezon de competiții a prototipului care prefigurează un model plasat în gamă sub sportivul GT86.

Toyota S-FR Racing Concept

Toyota a prezentat la ediția din această toamnă a Tokyo Motor Show un concept de coupe cu dimensiuni compacte care are toate ingredientele unui automobil creat pentru condusul sportiv pur. Motorul este amplasat în față, dar împins cât mai spre centru, tracțiunea este pe puntea spate, iar cutia de viteze este una manuală cu șase trepte. Nu au fost furnizate și informații despre motorizare, dar producătorul spune că Toyota S-FR are suspensii independente și o “distribuire a maselor optimă”.
Interesant este că în ciuda dimensiunilor mici (3.990/1.695/1.320 mm) mașina oferă patru locuri, dar probabil cele din spate sunt adăugate mai mult din considerente de încadrare în categorii de taxe mai reduse.

Toyota S-FR Racing Concept

Constructorul japonez a subliniat că S-FR este dedicat celor care iubesc șofatul și personalizarea mașinii. Și s-a ținut de cuvânt, fiindcă acum prezintă o variantă desprinsă parcă din competițiile pe circuit. Noua interpretare se va numi Toyota S-FR Racing Concept și va fi prezentată publicului cu ocazia Tokyo Auto Salon 2016, un eveniment de tuning care are loc în luna ianuarie. Caroseria lui Toyota S-FR Racing Concept are un aspect mult mai agresiv, datorită unor elemente precum eleronul spate de dimensiuni mari, decupajele adânci din capotă sau lamelele cu rol aerodinamic amplasate pe lateralele spoilerului frontal.

Așadar, Toyota ne menține atenția îndreptată asupra lui S-FR, ceea ce face plauzibilă lansarea modelului de serie în 2017, după cum se estimează neoficial.

Citeste si...

VIDEO: Clio R.S. 16 – Un mic Hercule, cu 275 CP
Red Bull Romaniacs 2016: Ziua a 3-a de off road a adus vreme capricioasă și consolidarea primelor do...

Lasa un comentariu:

Comentarii