Advertisement
Lifestyle, STIRI — ianuarie 5, 2016 at 12:45 pm

Tissot PRS 516 – Șarm retro, precizie modernă

by

Există ceasuri făcute parcă pentru a-ți trezi pofta de a șofa. Tissot PRS 516 Bi-Compax Chronograph este unul dintre ceasurile cu această calitate.

Tissot PRS 516

Tissot PRS 516 Bi-Compax Chronograph este genul de ceas pe care pur și simplu ți-l imaginezi la mâna ta în timp ce abordezi cu poftă niște serpentine sau când dobori propriul record pe un circuit.
Deși este un ceas cât se poate de modern din punct de vedere al tehnologiei, finisărilor și materialelor ușoare pe care le include, Tissot PRS 516 are un șarm retro și elemente care aduc aminte de mașinile sport ale anilor ’60. Pe lângă faptul că are calibru automatic de tip cronograf, care este asociat în mod natural cu motorsportul, există elemente de design precum cureaua de piele cu decupaje rotunde exact așa cum au și spițele unui volan de mașină sport de acum 50 de ani. Pe partea din spate a ceasului nu există un capac metalic, ci un geam (safir) prin care poate fi admirat calibrul mecanic, inclusiv rotorul care are decupaj cu spițe asemănătoare cu ale unui volan sau ale unei jante.
Precum mașinile sport, Tissot PRS 516 are componente din material rezistente și ușoare. Astfel, carcasa de este din oțel inoxidabil, iar bezelul pe care se află gradajele tahimetrului este din ceramică.
În catalogul Tissot sunt incluse trei versiuni de ale modelului PRS 516. Unul are brățara din oțel inoxidabil și se distinge prin elemente vopsite cu galben-verziu. Varianta clasică este cea care are cusăturile curelei de piele și unele elemente vopsite cu roșu, iar alternativa pentru aceasta este modelul care are cusături și elemente vopsite cu albastru (acesta are și elemente din carbon).

Tissot PRS 516 blue carbon
Calibrul mecanic cu întoarcere automată ETA A05.H31 are și funcția de afișare a datei, pe lângă cea de cronograf, iar rezerva sa de putere este de 60 de ore.
Tissot PRS 516 este un ceas robust, cu o carcasă de 45 mm lățime și 15,84 mm înălțime. Orologierul elvețian garantează etanșeitatea carcasei la scufundări în apă de până la 100 de metri adâncime.

Afinitatea mărcii Tissot pentru modele de ceas inspirate din motorsport se justifică prin faptul că este cronometru oficial al Campionatului MotoGP și sponsor al Campionatului Mondial FIM Superbike. Iar printre ambasadorii mărcii se numără și Danica Patrick, cea mai de succes femeie pilot din IndyCar și NASCAR.

Produsele mărcii Tissot sunt disponibile în România prin Helvetia Luxury Watches. Vă invităm să aflați mai multe detalii accesând site-ul www.helvetia.com.ro

Citeste si...

Trofeul Internațional Formula Promotion a pus România pe harta competițiilor de monoposturi
Facelift-ul BMW Seria 3 Gran Turismo va fi disponibil din această vară

Lasa un comentariu:

Comentarii