Advertisement
RETRO, STIRI — iulie 6, 2017 at 2:06 pm

Țiriac Collection a câștigat marile premii ale juriului și publicului de la Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici”

by

Un Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers și un Messerschmitt KR 200 aparținând Țiriac Collection au fost încununați cu laurii a două premii excepționale în cadrul Concursului de Eleganță „Alla Corte dei Medici”, organizat între 30 iunie și 2 iulie în Florența, Italia.

Impozantul Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934 a fost marele câștigător al competiției, primind titlul „Best of Show 2017”, din partea juriului care a grupat personalități din lumea automobilistică și a concursurilor de eleganță. În 2013 modelul Rolls-Royce Phantom II Sedanca de Ville a fost câștigător în categoria „Antebelic Sedan” a Concursului de Eleganță de la Sinaia.

Tiriac Collection_OPEN Concursul de Eleganta Alla Corte dei Medici (1)

Al doilea model din portofoliul Țiriac Collection care a câștigat în cadrul Concursului de Eleganță „Alla Corte dei Medici” a fost Messerschmitt KR 200 din 1962. Acesta a cucerit aprecierea publicului, fiindu-i acordat titlul „Best of Show Referendum del Pubblico”. Minionul autovehicul poartă în mod tradițional porecla, sau mai bine zis alintul Kabinenroller, care înseamnă “scuter cu cabină”. Țiriac Collection ne spune că modelul a fost proiectat de inginerul aeronautic Fritz Fend și produs în fabrica germană de avioane Messerschmitt din 1955 până în 1964. Iar cea mai interesantă dotare a mașinii este reprezentată de motor și de transmisie, care oferă posibilitatea de a folosi toate cele 4 trepte de viteză, atât în mersul cu fața, cât și în deplasarea cu spatele.

Tiriac Collection_Concursul de Eleganta Alla Corte dei Medici (8)

Despre Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici”
Deși reluat de doar doi ani, Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici” are o istorie îndelungată. Acesta a debutat în anul 1903, în timpul vizitei la Florența a regelui Vittorio Emanuele al III-lea și a Reginei Margherita, când s-a organizat în premieră un concurs de eleganță pentru automobile. Pentru prima ediție concurenții și-au decorau automobilele cu flori culese din grădinile proprii și au defilat cu mândrie în fața capetelor încoronate. Ediția din 2017 a concursului a reunit în Piața Pitti, într-o expoziție spectaculoasă, peste 30 de mașini fascinante din toată lumea.

Despre Țiriac Collection
Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.
Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.

Citeste si...

VIDEO: Noul Audi A5 – Evoluția unui coupe de succes
VIDEO: Noul BMW Seria 3 promite să fie etalon al dinamismului

Lasa un comentariu:

Comentarii