Advertisement
STIRI — ianuarie 13, 2016 at 12:04 pm

Telluride – Range Rover-ul lui Kia

by

Telluride este conceptul prin care Kia explorează potențialul lansării unui SUV mai mare decât Sorento.

Kia Telluride

Kia a dezvăluit la Salonul Auto de la Detroit (11-24 ianuarie 2016) conceptul Telluride. Constructorul corean spune că acest prototip prezintă noua direcție de design a mărcii și „sugerează stilul unui posibil viitor SUV premium de clasă mare”.

Telluride este construit pe o versiune alungită a șasiului împrumutat de la SUV-ul Kia Sorento. Ampatamentul său de 3.081 mm este cu 302 mm mai lung decât al lui Sorento. Drept urmare, habitaclul generos poate găzdui trei rânduri de scaune (patru individuale și o banchetă pliabilă). Dar proporțiile masive și forme pătrățoase, precum și dimensiunile lui Telluride (5.001/2.009/1.800 mm) ne trimit cu gândul la Range Rover (4.999/1.983/1.835 mm). Ca și SUV-ul britanic, conceptul Kia pune un mare accent pe confortul și luxul care răsfață pasagerii săi.
Aceștia sunt primiți în habitaclu ca într-un lounge, lucru făcut evident și de către portierele care se deschid la unghi de 90 de grade în sens opus (în stilul lui Rolls Royce Phantom). Scaunele din față și din al doilea rând sunt de fapt patru fotolii individuale. Scaunele din al doilea rând au spătare care pot fi coborâte până aproape de poziția orizontală, precum și perne extensibile pentru susținerea picioarelor Toate cele patru fotolii încorporează în spătare senzori care măsoară parametrii ce indică starea de sănătate a pasagerilor.

Kia Telluride_interior sunroof

Aceste măsurători biometrice sunt afișate pe ecranele încorporate în panourile portierelor și activează o dotare cu rol terapeutic care ridică la fileu o glumă legată de repertoriul lui Ștefan Hrușcă.
În sfârșit cineva ne explică ce este LER-ul! Conceptul Telluride este echipat cu LER (Light Emitted Rejuvenation), care cel puțin în dicționarul Kia înseamnă un sistem de terapie cu lumină pentru pasagerii SUV-ului. Practic, este vorba despre un panou cu LED-uri aflat în plafon, despre care Kia spune că emite lumină într-un mod care îmbunătățește nivelul energiei pasagerilor și reduce efectele de tipul jetlag, resimțite de pasageri după un zbor lung cu avionul.
Pasagerii se bucură de o experiență atât confortabilă, cât și modernă. De exemplu, pot selecta muzică folosind o bandă subțire tactilă inclusă în consola central dintre scaunele din al doilea rând. Kia a prezentat noile tehnologii de interacțiune dintre pasageri și comenzile din mașină cu ocazia CES 2016. Detalii despre acestea puteți citi în articolul pe care l-am dedicat acestora.

Lista de tehnologii avangardiste ale conceptului Kia Telluride include și butonul de pornire a motorului mașinii care citește amprenta celui de la volan, știind astfel reglajele prestabilite de acesta. Propulsia este de tip plug-in hybrid, anima toate cele patru roți și este compusă dintr-un propulsor V6 de 3,5 litri pe benzină și un motor electric, care dezvoltă împreună 400 CP.

Citeste si...

Posesorii de Dacia din Marea Britanie sunt invitați la Dacia Day unde vor testa mașini, vor trage cu...
Tesla Model 3 – Debut fără rival

Lasa un comentariu:

Comentarii