Advertisement
STIRI — aprilie 20, 2018 at 12:13 pm

Surpriză! Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury e un SUV cu format de sedan

by

Săptămâna viitoare își va deschide porțile salonnul Auto China 2018, unde este programată dezvăluirea conceptului Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

maybach suv 5

Deja constructorul german a creat vâlvă în jurul conceptului prin publicarea câtorva teasere video, care detaliază habitaclul avangardist și somptuos. Misterul asupra formatului acestui concept a alimentat zvonurile, care dădeau aproape ca sigur faptul că Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury va prefigura de fapt versiunea Maybach a viitoarei generații Mercedes-Benz GLS. Aceasta era până acum cea mai plauzibilă formulă prin care Maybach urma să pretindă un loc de cinste în segmentul SUV-urilor de ultralux, unde concurența este de cel mai înalt rang. Cu alte cuvinte, se credea că un GLS în costum Maybach ar fi răspunsul pregătit de Daimler pentru Rolls-Royce Cullinan și Bentley Bentayga. Deci nimic de necrezut, dacă ne gândim la cum s-a procedat cu versiunea Maybach a limuzinei Clasa S. Dar azi aflăm că acest pariu este pierdut, fiindcă au scăpat pe internet pozele cu acest concept, înainte ca Daimler să le publice. Site-uri precum carscoops.com sau motor.es au dezvăluit deja pozele. Și putem vedea clar că se încearcă un format complet diferit de cel clasic pe care l-au abordat Rolls-Royce și Bentley.
Adevărul este că Daimler ne-a oferit în urmă cu puțin timp o descriere a acestui concept, care părea un pic vagă la acel moment. În comunicatul oficial singura explicație dată a fost că Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury combină punctele forte ale unui sedan de lux cu cele ale unui SUV. Însă, de fapt, era o descriere cât se poate de precisă a formatului.

maybach suv 3
Practic, din profil putem vedea că acest concept este un fel de sedan în 3 volume cocoțat pe o gardă la sol înaltă. Dacă se va păstra formatul acesta și în producție de serie, măcar SUV-ul Maybach nu va putea fi criticat pentru lipsă de originalitate. Va fi cel mai exotic fruct, dintr-un bol cu destule fructe care mai decare mai sclifosite.
La fel de cert este că acest format va polariza opiniile. Dar partea frumoasă este că măcar nu vom vedea încă un SUV comun ca înfățișare, dar poleit pentru a percepe prețuri exorbitante. Deci, măcar pentru curajul de a fi altfel, de a rupe rândurile și de a evada din șabloanele devenite banale, eu unul aș prefera ca Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury să intre în producție neschimbat.

Deci, să recapitulăm. În loc să facă o versiune ultraluxoasă a lui Mercedes-Benz GLS, Daimler plănuiește ca primul SUV Maybach să aibă de fapt format de sedan. Ciudățenie sau lovitură de geniu? Oricum ar fi catalogat, SUV-ul Maybach nu va fi trecut cu vederea când va fi parcat lângă un Rolls-Royce Cullinan.
Desigur, vom afla mai multe detalii săptămâna viitoare, când începe Auto China 2018.

Sursă foto/info: carscoops.com

Citeste si...

Volvo V40 – Un facelift bazat pe conexiune prin design, tehnologie și conștiință eco
Ford confirmă că va produce un al doilea automobil la Craiova

Lasa un comentariu:

Comentarii