Advertisement
STIRI — august 21, 2017 at 11:21 am

Superlativul are un sinonim: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

by

Știi că privești o operă de artă, atunci când nu trebuie să îți explice cineva dedesubturile filosofice ale creației sale. Pur și simplu te lași hipnotizat de ea și te scufunzi într-o stare de elație. Acesta este cazul conceptului Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Studie eines extravaganten Cabriolets der Luxusklasse: Luxuriöse Offenbarung: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Desigur, vi se pare foarte cunoscut designul general, fiindcă vorbim de fapt despre versiunea cabriolet a lui Vision Mercedes-Maybach 6, un concept prin care Daimler ne-a prezentat în 2016 viziunea sa despre identitatea epică pe care modelele Maybach o pot avea în viitor.

Un lucru este cert despre conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Automobilismul încă mai poate avea valențe de artă. Și asta fiindcă Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet este genul de creație lacare s-ar fi minunat în egală măsură Ettore Bugatti, Henry Royce și Charles Royce, dar și orice artist din perioada art deco, sau rebeli precum Salvador Dali, Picasso, Andy Warhol.

Studie eines extravaganten Cabriolets der Luxusklasse: Luxuriöse Offenbarung: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ca și coupe-ul de anul trecut, fabuloasa decapotabilă are o propulsie 100% electrică. Aceasta livrează 750 CP și asigură o automonie ce poate depăși 500 km. Propulsia este compusă din 4 motoare electrice, iar tracțiunea este integrală, ceea ce avantajează și performanțele. Impozantul cabriolet de 5,7 m lungime, dezvăluit la concursul de eleganță de la Pebble Beach din weekend-ul trecul, sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Impresionant este și faptul că, datorită capacității de încărcare de 350 kW, este posibil ca doar 5 minute de alimentare cu electricitate să înmagazineze în baterie energie pentru străbaterea a 100 km.

Remarcabilă este și interfața digitală care intermediază comenzile și interacțiunea dintre pasageri și mașină. De exemplu, există două head-up display-uri. Iar Daimler spune că funcția Concierge permite un dialog liber în comandarea mașinii. Adică, comenzile vocale nu sunt limitate la propoziții predefinite. Nu în cele din urmă, există senzori biometrici care monitorizează starea de sănătate, dar și mentală, a pasagerilor.

Citeste si...

VIDEO: BMW 2002 Hommage – Reîncarnarea legendei BMW 2002 turbo
Mitsubishi ASX facelift disponibil în România cu un nou motor diesel

Lasa un comentariu:

Comentarii