Advertisement
STIRI — noiembrie 25, 2015 at 12:45 pm

Subaru Impreza Sedan Concept – Regăsirea identității

by

Subaru Impreza Sedan Concept prefigurează codul estetic pe care îl va adopta viitoarea generație a modelului compact japonez.

Dacă nu luăm în seamă extrovertita versiune WRX, Impreza nu a fost niciodată un canditat la vreun concurs de Miss, însă a avut farmecul său. Nu același lucru se poate spune despre generația încă aflată în serviciu. Pur și simplu nu inspiră. Dar asta face cu atât mai apreciabilă schimbarea pe care o anunță Subaru prin Impreza Sedan Concept, prototipul prezentat la Salonul Auto din Los Angeles.

În ultima vreme Subaru și-a reconturat clar identitatea estetică, cu forme de caroserie angulare și o semnătură luminoasă cu LED care ajută farurile să se distingă în trendul actual de design. Exemple sunt chiar noile modele WRX, Forester sau Levorg. Iar prototipuri precum Viziv Future Concept arată determinarea Subaru în a continua în această direcție dezvoltând tema de design botezată expresiv “Dynamic & Solid”.

92710sub_IM_3598

Reinventarea designului face parte din planul Fuji Heavy Industries denumit “Prominence 2020”. Cu alte cuvinte este planul prin care producătorul japonez vrea să iasă din nou în evidență, inclusiv în rândul sedanurilor compacte, cu un Impreza cu personalitate puternică. Subaru Impreza Sedan Concept are o caroserie cu aripi destul de evazate, ca o aluzie la sistemul de tracțiune integrală traditional pentru marca Subaru. Iar forma LED-urilor din faruri este denumită “ochi de șoim”, imitând o privire țintită pe pradă.

Subaru Impreza Sedan Concept are o caroserie în trei volume, dorind să fie apreciat și pentru latura utilă. Se remarcă faptul că ampatamentul de 2.670 mm al conceptului este un pic mai generos decât cel de 2.650 mm al modelului WRX. Plafonul plonjat spre spate creează un profil apropiat de al unui coupe. Iar aspectul dinamic este subliniat și marginea ridicată a capacului portbagajului, care are rol de eleron.

Este foarte probabil că și viitoarea generație Impreza va fi disponibilă în format hatchback, dacă judecăm după Impreza 5-Door Concept, prototipul prezentat de Subaru anul acesta la Tokyo Motor Show.

Citeste si...

Porsche Design 911 Soundbar - Sistemul audio făcut din toba lui 911 GT3
VIDEO: Lamborghini Urus versus cele mai performante SUV-uri

Lasa un comentariu:

Comentarii