Advertisement
STIRI — martie 15, 2016 at 6:18 pm

Smart Driving România îți oferă ocazia de a conduce un monopost

by

Smart Driving România vine în întâmpinarea celor care își doresc să guste din fenemomenul care se numește motorsport cu două propuneri extrem de interesante. Cel puțin din punctul nostru de vedere.

Pentru cei care încă nu au auzit sau nu au intrat în contact cu Smart Driving România trebuie să menționăm că activitatea lor principală este aceea de a învăța oamenii să conducă așa cum trebuie, iar cursurile lor sunt împărțite pe mai multe modele, de la Defensive Driving, până la Sport Driving Pro. Cursurile din portofoliul Smart Driving România se desfășoară pe circuitul Motorpark România, iar modele de curs sunt BMW Seria 2 Coupe 228i, în timp ce echipa de instructori este formată din piloți titrați din motorsportul românesc, precum Ovidiu Zaberca, Lucien Hora sau Mihai Beldie. Recent, Smart Driving România și-a extins activitatea și oferă celor care vor să experimenteze senzațiile de la volanul unui monopost un curs de pilotaj Formula Predators.

Smart Driving Romania

Pe scurt, monoposturile Formula Predators sunt echipate cu motoare de 600 cmc, ce provin de la Honda Hornet și care dezvoltă 105 cai-putere. În condițiile în care un monopost cântărește puțin peste 300 de kilograme, îți poți da seama singur că lucrurile prind viteză destul de repede. Pe lângă aceste cursuri de pilotaj, echipa Smart Driving România a reușit cu mult efort să organizeze în România o primă etapă a Campionatului Internațional Formula Predators, etapă ce se va desfășura în perioada 26-27 martie pe circuitul Motorpark România. Aici apare și propunerea interesantă despre care vorbeam la început.

Smart Driving Romania

Pe grila de start se vor alinia piloți din Italia și Serbia, alături de piloți români, iar particularitatea vine din faptul că va exista un clasament separat pentru debutanți. Practic, tu sau eu, ne putem înscrie în această prima etapă din postura de debutanți pentru a face echipă cu unul dintre piloții experimentați din România. Prima etapă se avea două curse individuale, desfășurate sâmbătă și duminică, după un program similar. Acest program presupune o oră de antrenament, o sesiune de calificări și cursa propriu-zisă. La sfârșitul fiecărei curse se va forma un clasament separat pentru debutanți, dar și unul pe echipe. Prin urmare, dacă sâmbătă nu te descurci atât de bine pe cât ai vrea, duminică o poți lua de la capăt. Costul pentru acest weekend care se anunță plin de adrenalină este de 800 de euro, cu totul inclus, de la benzină, până la anvelope și asistență. Din punctul meu de vedere, costul este unul cât se poate de atractiv pentru un weekend în care ai ocazia să trăiești și să experimentezi motorsportul într-una dintre cele mai pure forme ale sale.

Smart Driving Romania

Cea de-a doua propunere implică un curs de pilotaj Formula Predators, ce se va desfășura în data de 28 martie. Poți alege între trei module diferite, cu durate diferite (de 3, 4 sau 6 ore). Locurile sunt limitate, iar fiecare cursant va avea un monopost în exclusivitate, un instructor dedicat, precum și analiza evoluției pe baza unui sistem de telemetrie ce echipează monopostruile Formula Predators. Vor exista și sesiuni în tandem, în care instructorul tău va merge în fața ta, astfel că vei avea ocazia să înțelegi mai bine care sunt punctele de frânare, care e trasa ideală și care e modul corect de abordare al virajelor. Costul pentru cursul de pilotaj Formula Predators variază între 1.600 și 3.200 de lei, plus TVA, în funcție de modul pe care îl alegi. Fiecare modul presupune o sesiune de teorie avansată, însoțită de un anumit număr de ture pe circuit (20 de ture pentru modulul de 3 ore, 30 de ture pentru modulul de 4 ore și 40 de ture pentru modulul de 6 ore).

Pentru mai multe detalii despre prima etapă a Campionatului Internațional Formula Predators sau despre cursurile de pilotaj Formula Predatos poți scrie pe adresa info@smart-driving.eu sau poți apela cu încredere numărul de telefon 0747.134.602 (Andrea Fogliazza).

Citeste si...

Tuning Porsche 911 Turbo Cabrio - un plus de exclusivitate oferit de Vilner
VIDEO: Rolls-Royce Cullinan. Adică Rolls-Royce-ul SUV-urilor

Lasa un comentariu:

Comentarii