Advertisement
STIRI — februarie 17, 2016 at 10:28 am

Skoda VisionS – Așa va arăta noul SUV Skoda

by

Skoda VisionS va fi prezentată publicului în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie și prefigurează viitorul SUV al mărcii din Cehia.

Skoda Vision S Geneva 2016 Front-View

Deși este prezentat drept un studio de design, conceptul VisionS ne oferă o idee exactă despre estetica, dimensiunile și specificațiile tehnice ale viitorului SUV din gama Skoda.

Formele și liniile sale angulare sunt inspirate din cubismul cehesc, precum și din arta prelucrării cristalului.

Caroseria lui VisionS are 4,7 m lungime, 1,91 m lățime, 1,68 m înălțime și un ampatament de 2,79 m. Iar habitaclul găzduiește 6 locuri, dispuse pe trei rânduri.

După cum era de așteptat, SUV-ul Skoda folosește platforma MQB a grupului Volkswagen. O noutate importantă pentru viitorul modelelor Skoda este propulsia hibridă. Aceasta este compusă dintr-un motor pe benzină de 1,4 litri (156 CP și 250 Nm) care lucrează în tandem cu un motor electric de 20 kW și 220 Nm , împreună cu care anima roțile de pe puntea frontal. Motorul electric din față este integrat în cutia de viteze DSG cu șase trepte. Roțile din spate sunt angrenate cu un al doilea motor electric (85 kW și 270 Nm). Astfel, Skoda VisionS dispune de beneficiile tracțiunii integrale. Bateria litiu-ion de 12,4 kWh este amplasată în fața punții posterioare.

Per total, sistemul hibrid dezvoltă  225 CP, care fac posibil un sprint 0-100 km/h în 7,4 secunde și o viteză de top de aproape 200 km/h. Consumul de combustibil este de doar 1,9 l/100 km, în condițiile unui nivel de emisii de 45 g CO2/km. Skoda VisionS poare circula 50 km în mod exclusiv electric, iar autonomia totală a sistemului de propulsie hibrid ajunge la 1.000 km.

Skoda Vision S Geneva 2016 Rear-View

Citeste si...

Smart Driving România îți oferă ocazia de a conduce un monopost
„Dacia, dragostea mea” – Eveniment aniversar pentru autoturismul copilăriei noastre

Lasa un comentariu:

Comentarii