Advertisement
STIRI — decembrie 20, 2016 at 12:46 pm

Skoda Octavia RS devine mai puternică odată cu facelift-ul

by

Skoda Octavia RS primește toate actualizările estetice și tehnologice ale gamei, precum și o versiune mai puternică a motorizării pe benzină.

open-161220-0ctavia-rs-1

Modelul de top al gamei Skoda Octavia este oferit ca și până acum cu o motorizare diesel 2.0 TDI, a cărui putere de 184 de cai a rămas neschimbată, însă alternativa mai performantă pe benzină beneficiază de o creștere cu 10 cai putere. Astfel, Skoda Octavia RS 2.0 TSI dezvoltă 230 CP, devenind cea mai puternică și mai rapidă versiune din istoria modelului Octavia.
Skoda Octavia RS 2.0 TSI sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, ajutată și de cuplul de 350 Nm livrat între 1.500 și 4.600 rpm. Viteza de top este de 250 km/h, iar consumul mediu este de 6,5 l/100 km. Octavia RS 2.0 TSI este disponibilă cu transmisie manuală, sau automată cu dublu ambreiaj (DSG), ambele cu câte 6 trepte. De asemenea, modelul pe benzină este oferit cu tracțiune pe puntea față, spre deosebire de Octavia RS 2.0 TDI care poate fi comandată și cu tracțiune integrală. Modelul diesel are aceleași alternative pentru cutia de viteze și atinge 100 km/h în 7,9 secunde. Viteză maximă este de 232 km/h, iar consumul mixt este de 4,5 l/100 km.
Desigur, latura sportivă a modelelor Octavia RS derivă și din specificațiile șasiului. Suspensiile sunt coborâte cu 15 mm față de restul modelelor din gama Octavia, iar ecartamentul spate este cu 30 mm mai lat decât al modelului precedent. Sistemul de direcție este progresiv, sistemul de control al stabilității are calibraj special, iar datorită sistemului de control dinamic al șasiului (DCC) șoferul poate alege între moduri de rulare Comfort, Normal sau Sport.
Propuse atât în variantă sedan, cât și break, modelele Octavia RS preiau actualizările estetice, precum farurile din două segmente, dar și toate tehnologiile de siguranță, infotainment și conectivitate introduse deja de facelift-ul gamei Octavia. Despre toate acestea puteți citi accesând prezentarea detaliată a noului model.

Citeste si...

Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lung depășește Clasa S în spațiu pentru pasageri
Fascinanta și tragica poveste a unui record de viteză

Lasa un comentariu:

Comentarii