Advertisement
STIRI — ianuarie 31, 2017 at 1:11 pm

Skoda Kodiaq Sportline – Un SUV cu vestimentație sport

by

La Salonul Auto de la Geneva va debuta și Skoda Kodiaq Sportline, versiunea cu estetică sportivă a SUV-ului din Cehia.

Kodiaq_SportLine_OUTDOOR01_F

După ce a anunțat versiunea Scout a SUV-ului Kodiaq, Skoda ne propune și o interpretare mai sportivă a acestui model. Dezvăluită într-un roșu aprins, tipic mașinilor sport, Skoda Kodiaq Sportline etalează un pachet stilistic care accentuează personalitatea dinamică. În timp ce echiparea Scout se concentrează pe aspectul de off-roader exprimat și prin scuturi de protecții de culoare argintie, versiunea Sportline se distinge prin elemente de culoare neagră: grila frontală, șinele de plafon, carcasele oglinzilor retrovizoare, bandourile din jurul geamurilor laterale. Geamurile din spate și luneta au la rândul lor o tentă închisă denumită SunSet. Pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei și este oferit un model special de jante, cu dimensiuni de 19 sau 20 inci.

În habitaclu, atmosfera este subliniată prin elemente precum scaunele sport cu tapițerie Alcantara și cusături argintii. Acestea oferă o bună susținere laterală și oferă funcții de reglaj electric și memorie. În plus, afișajele electronice prezintă informații precum forțele G, presiunea din turbină, puterea livrată de motor în timp real, temperatura uleiului.

Chiar dacă afișează un stil mai sportiv, modelul Skoda Kodiaq Sportline oferă aceleași avantaje în teren greu, ca și varianta Scout. Are aceeași gardă la sol permisivă de 194 mm și aceleași unghiuri de atac și degajare (22, respectic 23,1 grade). Ca și Kodiaq Scout, modelul Sportline dispune de sistem de tracțiune integrală standard (care în condiții de sarcină normală livrează majoritatea cuplului către roțile din față, pentru a eficientiza consumul) și poate urca rampe cu unghiul de înclinare de 19,7 grade.

Kodiaq_SportLine_OUTDOOR02_F

SUV-ul Skoda Kodiaq Sportline poate fi echipat opțional cu sistemul de control dinamic al șasiului, iar răspunsul amortizoarelor poate fi reglat de șofer, care poate selecta unul dintre cele 3 moduri de rulare: Confort, Normal și Sport.

De asemenea,Kodiaq Sportline permite șoferului să aleagă între mai multe moduri de reglaj pentru răspunsul motorului, transmisiei automate, direcției și climatizării. Prin sistemul Drive Mode Select se pot activa 5 moduri de rulare: Normal, Sport, Eco, Individual, Comfort și Snow.

Gama de motorizări cuprinde câte două alternative pe benzină și diesel, la fel ca în cazul versiunii Scout:
1.4 TSI – 150 CP, viteză maximă 197 km/h, 0-100 km/h în 9.8 seconds, consum mediu 6,8 l /100 km, 153 g CO2/km

2.0 TSI – 180 CP, viteză maximă 207 km/h, 0-100 km/h în 8.0 seconds, consum mediu 7,3 l/100 km, 168 g CO2/km

2.0 TDI – 150 CP, viteză maximă 197 km/h, 0-100 km/h în 9.5 seconds, consum mediu 5,3 l /100 km, 139 g CO2/km

2.0 TDI – 190 CP, viteză maximă 210 km/h, 0-100 km/h în 8.9 seconds, consum mediu 5,7 l /100 km, 150 g CO2/km

Lista de dotări de siguranță și infotainment este amplă. Vă invităm să citiți o descriere detaliată a acestora în articolul despre Skoda Kodiaq Scout.

Citeste si...

BMW AirTouch – Noi orizonturi pentru comenzile prin gesturi
Test Alfa Romeo Giulia: mai puțină emoție, mai multă rațiune

Lasa un comentariu:

Comentarii