Advertisement
STIRI — mai 26, 2016 at 2:56 pm

Skoda Atero – un coupe creat de studenții Skoda Academy

by

26 de studenți ai școlii vocaționale Skoda Academy au creat coupe-ul Skoda Atero derivat din modelul Rapid Spaceback.

ŠKODA Atero - ŠKODA vocational students built their dream coupé (3)

Atero este un examplar unicat, care nu va intra în producția de serie, deși este complet funcțional. Dar dovedește imaginația studenților școlii Skoda Academy și le oferă acestora șansa de a acumula o experiență prețioasă în proiectarea de automobile.
Prototipul Skoda Atero este al trei construit în ultimii doi ani de studenții Skoda Academy, după cabrioletul ultra-compact CitiJet din 2014 și pickup-ul Funstar din 2015. De data aceasta, o echipă formată din 4 studente și 22 de studenți au proiectat o versiune coupe a modelului compact Rapid Spaceback. În dezvoltarea și implementare proiectului, studenții au fost îndrumați de instructorii departamentelor de dezvoltare tehnică, design și producție. Dan Voce, purtătorul de cuvânt al echipei de studenți, declară: “Au fost necesare circa 1.700 de ore de muncă pentru realizarea proiectului și suntem cu toții mândri de rezultat.”

ŠKODA Atero - ŠKODA vocational students built their dream coupé (1)
Coupe-ul cu 2 portiere are 4,3 m lungime și a adus schimbări considerabile la nivelul montanților lui Rapid Spaceback. Montantul B (central) este deplasat spre spate, iar montantul C este mult mai înclinat. Alte elemente noi sunt plafonul care coboară spre spate, portierele mărite, gurile de ventilație din capotă și eleronul de pe hayon. De asemenea, spoilerele au fost redesenate și personalizate cu apendice de culoare roșie, iar farurile integrează LED-uri.
Aspectul sportiv este susținut și de faptul că Atero a primit eșapamentul modelului Octavia RS și are jante de 18 inci cu design Turini, care provin tot de la Octavia. La roțile spate au fost montate discuri de frână perforate, iar sub capotă se află un propulsor 1.4 TSI de 125 CP cuplat la o transmisie automată DSG cu 7 trepte.
Nu în cele din urmă, studenții au instalat în Skoda Atero și un sistem audio cu amplificator de 1.800 W și 14 difuzoare. Subwoofer-ul amplasat în portbagaj are 400 W.

160525 ŠKODA ATERO (7)
Școala Skoda Academy a fost fondată în 1927 și oferă cursuri de 3 sau 4 ani în urma căror studenții obțin diplome de ucenic sau certificate care le oferă acces la facultate. Tuturor absolvenților școlii Skoda li se oferă posturi de lucru în cadrul constructorului ceh. Iar în prezent peste 100 de angajați Skoda își îmbunătățesc calificările urmând cursurile acestei școli.

Citeste si...

Ferrari California T Handling Speciale – Un armăsar mai nărăvaș
Podium pentru toți membrii echipei Yacco Racing la Cupa Gorjului

Lasa un comentariu:

Comentarii